actueel background image

Nederlandse voetballers in het buitenland

07 feb 2023 | 16:49 0

De Nederlanders in de Eredivisie zien we wekelijks, maar over heel de wereld voetballen Nederlanders. VoetbalUitslagen neemt iedere week een kijkje bij een aantal opvallende spelers in het buitenland.

NL voetballers in het buitenland

Rekik maakt het waar in Sevilla

Voor Karim Rekik zijn het mooie weken. Dat is best opmerkelijk, aangezien zijn club Sevilla in zwaar weer verkeert. Het heeft alles te maken met de persoonlijke situatie van de verdediger. Waar hij vorig seizoen nog geroemd werd als de ‘ideale twaalfde’ man, heeft de mandekker zich nu geruisloos in de basis gespeeld.

In de laatste vijf wedstrijden verloor slechts Sevilla twee keer, tegen FC Barcelona en Osasuna. Tegen Osasuna begon Rekik op de bank. Tegen Barcelona speelde Rekik wel, maar dat was een ingecalculeerde nederlaag. De andere drie wedstrijden werden gewonnen met Rekik dus in de basis. Sevilla is bezig aan een opmars in La Liga en Rekik is een belangrijke pion centraal achterin.

De Ligt steeds belangrijker bij Bayern

Matthijs de Ligt had wat opstartproblemen in Duitsland en ook op het WK zat hij voornamelijk op de bank. Bij Bayern stond zijn positie dan ook onder druk. Als topaankoop die niet rendeert zijn meteen alle pijlen op je gericht.
De Ligt voetbalt ondertussen stoïcijns door en heeft inmiddels een basisplaats bij Der Rekordmeister.

Afgelopen weekend deed hij het goed. Bayern won gemakkelijk met 2-4 op bezoek bij VfL Wolsfburg. De Ligt speelde een solide wedstrijd, al zag hij er niet helemaal lekker uit bij de tweede tegengoal. Voor nu is de overwinning genoeg voor een weekje rust bij FC Hollywood en De Ligt. Bondscoach Ronald Koeman is er ongetwijfeld blij mee.

Branco van den Boomen scoort tegen PSG

Een speler waar het veel te weinig over gaat, want stiekem speelt Branco van den Boomen al maanden de pannen van het dak in de Ligue 1. De middenvelder zet bij het Franse Toulouse de lijnen uit op het middenveld, maar staat ook steeds vaker op het scoreformulier.

Afgelopen weekend scoorde hij op bezoek bij Paris Saint-Germain de 0-1. Een goal waardoor de koploper geen moment achterover kon leunen. Schrik niet als Van Den Boomen vaker langskomt in deze rubriek. Vorige week was de middenvelder ook trefzeker en leverde hij ook nog eens twee assists af. Van Den Boomen is met vijf goals en zeven assists de productiefste middenvelder van de Ligue 1. En deze zomer transfervrij op te pikken. Letten we op; Ajax, PSV en Feyenoord?

Noa Lang op de weg terug

Een speler met pieken en dalen. In zijn eerste anderhalf jaar zette hij de Belgische Pro League op stelten, zowel binnen- als buiten de lijnen. Inmiddels gebeurt alleen dat laatste. Lang is een tijdje erg wisselvallig geweest. Toch lijkt de aanvaller weer op de weg terug.

In december gaf de inmiddels ontslagen trainer van Club Brugge, Carl Hoefkens, al aan dat de aanvaller, na een tik op de vingers, een ‘ongelofelijke reactie gaf’. Inmiddels zet Lang die inzet ook om in rendement. In zijn laatste drie wedstrijden scoorde de aanvaller twee keer. Bovendien valt zijn veelzijdigheid op. In deze wedstrijden speelde Lang als spits en als links- en rechtsbuiten. Aan Lang om te laten zien dat hij dit voor een langere periode kan vasthouden.

Nathan Aké

Pep Guardiola gaf onlangs aan dat hij Aké als een van de eerste op papier zet wanneer hij de opstelling maakt. Een gigantisch compliment als je bedenkt met wie de geboren Hagenees concurreert. Toch krijgt de verdediger de voorkeur boven klasbakken als Rúben Dias, Aymeric Laporte, John Stones, Manuel Akanji en João Cancelo. Laatstgenoemde koos zelfs eieren voor zijn geld en vertrok naar Bayern Múnchen.

Duidelijk is dat Aké zich langzaamaan heeft opgewekt tot een van de beste verdedigers ter wereld. Toch ging dit weekend niet zoals gehoopt. Met Harry Kane trof Aké een spits van wereldklasse, die zoals wel vaker aan één moment genoeg had om het verschil te maken. Aké had hier overigens niks mee te maken. Na een fout in de opbouw kon de verdediger als een van de weinige keren het gat niet dichten. Dat het niet zijn schuld is zal hem worst wezen, de wedstrijd ging er wél door verloren.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.