actueel background image

Nederlanders in het buitenland: uitblinkers in de Bundesliga

13 apr 2023 | 16:47 0

Hoe vergaat het verschillende Nederlandse voetballers in het buitenland? We maken weer een rondje langs de Europese velden met deze week speciale aandacht voor uitblinkers in de Bundesliga.

Donyell Malen

De Ligt Cruciaal bij Bayern

Mathijs de Ligt lijkt helemaal op zijn plek bij FC Bayern München. De verdediger schoot afgelopen weekend met een schitterende knal van afstand enige en winnende goal binnen tegen SC Freiburg. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg een belangrijke revanche voor de bekeruitschakeling een paar dagen eerder.

Door de overwinning blijft Bayern koploper. De Ligt ging voorop in de strijd en blinkt al weken uit bij Der Rekordmeister. Als krachtpatser komt er tegenwoordig maar weinig langs hem en met het oog op de mindere vorm van Virgil van Dijk lonkt een basisplaats bij Oranje. Doordeweeks in de Champions League kon De Ligt zijn stempel minder drukken. Op bezoek bij City ging Bayern met 3-0 ten onder.

Donyell Malen meldt zich eindelijk

Donyell Malen blijft maar gaan. De aanvaller klopt steeds nadrukkelijker op de deur voor een basisplaats bij Borussia Dortmund. Hoe moeizaam zijn start van het seizoen ook was, momenteel lijkt de aanvaller er maar bijzonder veel zin in te hebben. Ook afgelopen weekend was het weer raak. In het belangrijk duel met Union Berlin scoorde Malen zijn derde doelpunt op rij.

Daarmee is hij in bloedvorm. In de laatste drie competitiewedstrijden voor Dortmund was Malen goed voor drie goals en twee assists. Als Malen deze lijn doortrekt hoeft Ronald Koeman misschien toch minder ver te zoeken naar een topaanvaller.

Frimpong bezig uitstekend seizoen

Jeremie Frimpong en Oranje. Het blijft een apart verhaal dat de wingback niet is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De verdediger is dit seizoen van onschatbare waarde bij Bayer Leverkusen. Met wekelijks een goal of assist draagt Frimpong bij aan de uitstekende vorm van Leverkusen, dat inmiddels onverslaanbaar lijkt.

Hij was tot dusver bij veertien goals direct betrokken. Met zijn snelheid en wendbaarheid is de verdediger ook makkelijk te positioneren als aanvaller. Waarschijnlijk ligt daar een van de redenen waarom dat Koeman hem links laat liggen. In het systeem met vier verdedigers kan hij een risico zijn, als we de bondscoach mogen geloven. Frimpong gaat ondertussen stoïcijns door. Komende zomer lijkt hij klaar voor de stap naar een absolute topclub.

Struijk is de onbekende topper

Het gaat maar weinig over Pascal Struijk. De verdediger van leeds United, die ook had kunnen kiezen voor een interlandcarrière België, beleeft wederom een topseizoen in Engeland. Ook al heeft zijn club het zwaar. Struijk is een vaste waarde in de Premier League.

Bovendien doet hij ook aanvallend met regelmaat een duit in het zakje, hij scoorde dit seizoen al twee keer én gaf één assist. Het zijn broodnodige contributies voor Leeds, aangezien het een zware strijd tegen degradatie beleeft momenteel.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.