actueel background image

Nederlanders in het buitenland: succes en misère

17 feb 2023 | 19:00 0

Veel Nederlandse spelers voetballen in het buitenland. Welke competitie je ook bekijkt, we zijn overal. Iedere week laten we ons licht schijnen op een aantal van deze spelers. Deze week onder meer Memphis Depay en Cody Gakpo.

Nederlanders-in-het-buitenland-succes-en-misere-content

Memphis is los

Het heeft even geduurd, maar Memphis Depay stond afgelopen weekend eindelijk in de schijnwerpers bij Atlético Madrid. De aanvaller kwam in januari over van FC Barcelona, waar hij op een zijspoor was beland. In Madrid waren de verwachting meteen hoog gespannen. Coach Diego Simeone temperde deze meteen. De aanvaller was niet fit genoeg en moest zich eerst maar eens op zijn fysiek focussen, zei Simeone. Afgelopen weekend liet Memphis zich van zijn positieve kant zien. De aanvaller werd op bezoek bij Celta de Vigo ingebracht met één taak: de wedstrijd beslissen. Met een goal vlak voor tijd slaagde hij met vlag en wimpel.

Probleemkind Ihattaren opnieuw in problemen

Net op het moment dat we dachten dat het niet slechter kon met Mohammed Ihattaren, is er waar drama rondom de middenvelder. Na zijn mislukte huurperiode keerde hij terug bij Juventus. Een nieuwe start zou je denken. Een midweeks bezoekje aan Nederland bracht daar verandering in. Ihattaren werd in zijn woning in Vleuten opgepakt. De aanklacht is mishandeling tegen zijn ex-vriendin. Het is het volgend hoofdstuk in het turbulente leven het eeuwige talent. Helaas laat hij dat de afgelopen jaren helemaal niet meer zien. Van de voetballer Ihattaren is na al zijn incidenten nog maar weinig over. Alleen een wonder kan zijn loopbaan nog redden.

Gakpo doet het in derby

Na een stroeve start bewees Cody Gakpo in de altijd beladen Merseyside Derby tegen aartsrivaal Everton eindelijk zijn waarde. Hij maakte de 2-0 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Hiermee maakte de aanvaller een einde aan alle kritiek uit de eerste maanden. In zijn eerste zeven wedstrijden scoorde hij namelijk niet en ook gaf hij geen assist. Kritiek van de buitenwacht was niet mals. ‘Zijn niveau is verbijsterend’, was Liverpool-icoon Jamie Carragher vernietigend. Maar voetbal is zo veranderlijk als het weer. Diezelfde Carragher zei na de wedstrijd tegen Everton namelijk dat de aanvaller lijkt op een mix van Wijnaldum en Firmino. Zo snel kan het gaan.

Tete maakt furore in Premier League

Fulham beleeft een uitstekend seizoen. De Londenaren staan zevende en hebben uitzicht op Europees voetbal. Kenny Tete heeft zich geruisloos opgewekt tot een gewaardeerde kracht bij de subtopper. Met zijn vermogen om zich vast te bijten in een buitenspeler weet Fulham dat het verdedigend aan de rechterkant wel goed zit. Bovendien draagt de voormalig Ajacied ook aanvallend zijn steentje bij. Als Tete zo doorgaat kan het zomaar zijn dat een zekere Ronald Koeman hem op audiëntie vraagt.

Topscorer Dallinga

Thijs Dallinga leeft momenteel in een tweede sprookje. Vorig seizoen werd hij topscorer van de Keuken Kampioen Divisie en promoveerde hij met Excelsior naar de Eredivisie. De spits maakte vervolgens een toptransfer naar het Franse Toulouse en is daar helemaal op zijn plek. Samen met mede-Nederlander Branco van den Boomen gaan zij voorop in de strijd voor de Zuid-Fransen. Maar de spits doet nog veel meer. Hij maakte al acht doelpunten en is daarmee de meest trefzekere Nederlander in de vijf grootste Europese competities. Een aantal dat nog flink kan oplopen met zestien wedstrijden te gaan. Dallinga belandt zo in van het ene sprookje in het andere.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.