actueel background image

Nederlanders in het buitenland: een rondje Europa

21 mrt 2023 | 15:01 0

Afgelopen weekend stonden er weer veel Nederlanders aan de aftrap op de Europese velden. VoetbalUitslagen neemt je mee door Europa met deze week aandacht voor onder andere Frenkie de Jong en Noa Lang.

Nederlanders in het buitenland content

Briljante St. Juste goud waard voor Sporting

Jeremiah St. Juste is niet de eerste voetballer die in je opkomt. De verdediger speelde in Nederland voor Feyenoord en sc Heerenveen, maar is inmiddels al jaren actief in het buitenland. Dat doet de verdediger meer dan behoorlijk. Eerst kwam hij uit voor het Duitse FSV Mainz, Afgelopen seizoen maakte hij een transfer naar de Portugese topclub Sporting Portugal.

Ook hier is hij één van de eerste die op het wedstrijdformulier verschijnt. Afgelopen week was de verdediger belangrijk in de Europa League tegen Arsenal. Met een briljante verdedigende actie voorkwam hij een zeker doelpunt van The Gunners. Het bleek een gouden ingreep, want de Portugezen zorgden voor een stun door de Londenaren uit te schakelen.

Frenkie de Jong van wereldklasse

Het was het weekend van de klassiekers. Naast Ajax- Feyenoord stond ook de Spaanse variant, El Clásico op het programma. Deze werd, mede door de inbreng van Frenkie de Jong, in het voordeel van Barcelona beslecht.
De middenvelder was een rustpunt voor de Catalanen. In een wedstrijd die door dit resultaat beslissend lijkt te zijn in de strijd om de landstitel van Spanje. Door de overwinning op de aartsrivaal komt Barcelona op een voorsprong van liefst twaalf punten, een gat wat gevoelsmatig onoverbrugbaar is. En dat is mede te danken aan het spel van onze landgenoot, die inmiddels zijn belofte lijkt in te lossen als een van de beste middenvelders ter wereld.

Jeremie Frimpong maakt indruk in Duitsland

Jeremie Frimpong zet zich meer en meer op de kaart. De verdediger van Bayer Leverkusen speelt op papier als wingback, maar maakt vooral furore vanwege zijn aanvalsdrang. De jongeling was dit seizoen in alle competities direct betrokken bij zestien goals. Met nog bijna een kwart van het seizoen te gaan kan het dus zomaar zo zijn dat de rechtspoot de twintig haalt als het gaat om doelpunten en assists.

Een bizarre prestatie, maar gezien de kwaliteiten van Frimpong allesbehalve vreemd. Met zijn tomeloze aanvalsdrang en technisch vernuft is hij momenteel een van de meest kleurrijke backs in het voetballandschap. Het grote Bayern München was afgelopen weekend nog het slachtoffer van Frimpong en zijn ploeg. Een plek in Oranje is het volgende doel.

Ryan Gravenberch hoopt op meer

Dan naar de tegenstander van Frimpong van afgelopen weekend: Ryan Gravenberch. De middenvelder speelt maar weinig sinds zijn transfer naar Bayern München. Gravenberch maakte afgelopen seizoen de overstap van Ajax naar Duitsland en kwam sindsdien tot 24 wedstrijden. Dat klinkt meer dan het is.

Het gaat veelal om korte invalbeurten en wedstrijden tegen kleinere tegenstanders. Het is een seizoen van wennen aan het hoge niveau en dingen oppikken van zijn teamgenoten. Gravenberch had duidelijk op meer gehoopt, maar wordt rustig gebracht. Gaat hij slagen bij Der Rekordmeister?

Noa Lang op de weg terug

Hij kwam als een komeet, maar zakte vervolgens in een diep dal. Noa Lang probeert nu uit dat dal te komen. Mondjesmaat zien we flitsen van de oude Lang, toch lukt het de linksbuiten maar niet om zijn ploeg uit het slot te trekken. Het gaat namelijk niet goed met Club Brugge. Lang blijkt vooralsnog niet de grote vedette te zijn die het team kan redden. Toch moet aan de andere kant ook vermeld worden dat de aanvaller nog steeds met regelmaat betrokken is bij een goal. En met zijn kwaliteiten ligt genialiteit aan de bal altijd op de loer. De vraag is of en zo ja wanneer de ommekeer komt.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.