actueel background image

Nederland treft Duitsland in de Johan Cruijff Arena

28 mrt 2022 | 16:06 0

Aankomende dinsdagavond (20:45 uur) speelt het Nederlands elftal een thuiswedstrijd tegen Duitsland. De ploeg van Louis van Gaal won vorige week nog met 4-2 van Denemarken en kan een nieuwe overwinning goed gebruiken. Oranje is namelijk op jacht naar een plekje in Pot 1 bij de loting voor het WK-voetbal in Qatar. De Duitsers zijn daar al zeker van, maar komen eveneens naar Amsterdam voor de winst. De online bookmaker BetCity.nl heeft een speciale promotie klaarstaan voor de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland.

De tactiek van de bondscoach moet het verschil gaan maken op het WK-voetbal.

Vooruitblik

Duitsland won vorige week met 2-0 van de Israëlische voetbalploeg en diverse jonge talenten kregen de kans om zich te bewijzen. De doelpunten van Kai Havertz en Timo Werner maakte uiteindelijk het verschil. Nederland won met 4-2 van Denemarken, maar het zag er verdedigend niet al te best uit. Een nieuw doelpuntrijk duel lijkt dan ook de verwachting.

Nederland in nieuwe formatie

Het Nederland elftal begon aan de laatste oefeninterland is een vrij nieuwe formatie. De tactiek van de bondscoach moet het verschil gaan maken op het WK-voetbal. Aanvallend stelde de ploeg niet teleur met veel lopende spelers, zoals Steven Bergwijn, Memphis Depay en Steven Berghuis. De vleugelverdedigers moeten eveneens aanvallend hun steentje bijdragen. Echter werd er defensief teveel weggegeven en daar is nog ruimte voor verbetering.

Nederland is al zeven interlands op rij ongeslagen en won zelfs zes van de zeven wedstrijden. Daarnaast wist Oranje in zes van de laatste zeven interlands minimaal tweemaal tot scoren te komen. In thuiswedstrijden wist Oranje acht van de laatste tien interlands te winnen. De laatste onderlinge ontmoeting wist Nederland met 2-4 te winnen van Duitsland.

Duitsland en zijn zegereeks

De Duitse nationale voetbalploeg is eigenlijk altijd sterk en een kanshebber op een EK of WK-titel. Het is een selectie om rekening mee te houden. De huidige selectie lijkt op papier wat minder sterk, maar de ploeg wist de laatste acht interlands te winnen. In de WK-kwalificatiereeks won Duitsland negen van de tien wedstrijden, maar kreeg het ook te maken met zwakke tegenstanders. Desondanks zal Oranje het zeker niet gemakkelijk krijgen in de Johan Cruijff Arena.

Duitsland won vier van de laatste vijf uitwedstrijden en won in 2019 nog met 2-3 in Amsterdam. Destijds scoorde de verdediger Schulz in de 90e minuut de winnende treffer tegen de touwen. Kortgeleden won Duitsland nog met 0-4 bij IJsland, dus het zit allemaal goed op het gebied van scorend vermogen.

Statistieken

– Nederland won zes van de laatste interlands
– Nederland won vorige week met 4-2 van Denemarken
– Nederland scoorde minstens twee goals in zes van de laatste zeven duels
– Nederland won de laatste interland tegen Duitsland met 2-4
– Duitsland won de laatste acht interlands
– Duitsland won vier van de laatste vijf uitduels
– Duitsland won in 2019 nog met 2-3 in Amsterdam

Laatste 5 onderlinge ontmoetingen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
06-09-2019
Duitsland – Nederland
2 - 4
24-03-2019
Nederland – Duitsland
2 - 3
19-11-2018
Duitsland – Nederland
2 - 2
13-10-2018
Nederland – Duitsland
3 - 0
14-11-2012
Nederland – Duitsland
0 - 0

Odds van BetCity.nl

De online bookmaker BetCity.nl heeft ruim 250 verschillende weddenschappen klaarstaan voor de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland. Daarnaast worden er ook nog twee promoties aangeboden voor de aankomende interland van Oranje. Bekijk hieronder de weddenschappen, quoteringen en de promoties.

Nederland wint: 2,55 euro
Gelijkspel: 3,30 euro
Duitsland wint: 2,75 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.