actueel background image

Nations League finale 2023: Kroatië vs Spanje

17 jun 2023 | 09:42 0

De Nations League dendert door. Helaas heeft het Nederlands Elftal het niet gered omdat er met 4-2 werd verloren van inmiddels finalist Kroatië. In de tweede halve finale was Spanje te sterk voor Italië. Blik met ons vooruit op de Nations League finale tussen Kroatië en Spanje.

Kroatië sterk

Het was Oranje dat als eerst op voorsprong kwam tegen Kroatië. Vlak na rust kreeg Kroatië een penalty en benutte deze ook. In de 72e minuut was het Mario Pašalić die de 1-2 erin legde. De Kroaten dachten de winst binnen te hebben, tot Noa Lang in ’90 + 6 nog de gelijkmaker scoorde: verlenging. In de verlenging was het Kroatië dat de overhand had en nadat Bruno Petcović de 2-3 scoorde, was de wedstrijd eigenlijk wel gedaan.
Nederland zette nog druk, maar dat mocht niet baten. In de 116e minuut ontvingen de Kroaten opnieuw een penalty en deze werd er mooi ingelegd door Luka Modrić. Waar Nederland zondag mag strijden om de derde plaats, kan Kroatië de Nations League nog winnen.

De ploeg heeft woensdag laten zien een winnaarsmentaliteit te hebben en graag te willen. Kroatië was fel en de wedstrijd had zelfs nog in een 2-5 kunnen eindigen, maar de laatste goal werd afgekeurd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de supporters die vrijwel de hele wedstrijd luid te horen waren. Een verdiende finaleplaats voor Kroatië.

Spanje al snel op dreef

Het duurde slechts drie minuten voordat Spanje de 1-0 scoorde. De toon van de wedstrijd leek gelijk gezet. Een grote fout van de verdediging zorgde ervoor dat Yeremi Pino met gemak een doelpunt kon scoren. Een paar minuten later was het raak aan de andere kant. Door een handsbal in de 16 kreeg Italië een penalty en wie anders dan Ciro Immobile benutte deze. Na 10 minuten stond het al 1-1. Na 20 minuten scoorde Italië de 1-2, maar deze werd afgekeurd voor buitenspel.

Na de rust miste Spanje nog een aantal grote kansen en ook Italië kreeg nog een aantal mogelijkheden om te scoren. Een doelpunt scoren lukte Spanje pas in de laatste drie minuten van de reguliere speeltijd. Spanje speelt de Nations League finale tegen Kroatië en Nederland mag het in de strijd om de derde plaats gaan opnemen tegen Italië.

Zondag 18 juni, 20:45 uur: Kroatië – Spanje.