actueel background image

Dit is het megasalaris van Louis van Gaal

30 mrt 2016 | 15:01 0

Louis van Gaal zit sinds zijn komst naar Manchester United in een rollercoaster. De trainer kent behoorlijk wisselende prestaties en zijn aanblijven hangt volgens verschillende Engelse tabloids nog steeds aan een zijde draadje. De krant The Times wist onlangs te ontdekken wat het salaris van de oefenmeester is, en zijn verdiensten zijn geen kinderspel.

Bonussen en premies voor Van Gaal

Wie denkt dat Louis van Gaal een eenvoudig contract heeft, zit er flink naast. De oefenmeester heeft zijn contract helemaal dichtgetimmerd. Zo verdient Van Gaal als basissalaris een bedrag van €4,2 miljoen en daar komen nog een aantal bonussen en premies bij. Zo heeft de oud-bondscoach van Oranje een loyaliteitspremie van €2,5 miljoen euro op laten nemen en imagorechten van €2 miljoen euro.

Als wij daar ook nog de bonus bij optellen die Louis van Gaal zou ontvangen als hij de Champions League weet te bereiken (iets wat nog steeds mogelijk is), dan verdient de trainer nog eens €1,4 miljoen. Met nog wat andere kleinere premies loopt het bedrag op tot €10,1 miljoen aan jaarsalaris!

Louis van Gaal

Op z’n Van Gaals

Het contract van Van Gaal lijkt met al deze haken en ogen al een hele attractie, maar dat de oefenmeester weet hoe hij moet onderhandelen blijkt uit de resterende gegevens uit zijn contract. Manchester United staat in de finale van de FA Cup en mocht de club deze prijs binnenhalen, dan krijgt Van Gaal €507.000.

Dat niet alles meezit voor Van Gaal blijkt wel uit het niet behalen van de finale van de Champions League/Europa League. Door deze misser loopt Van Gaal een bedrag van €1,9 miljoen mis. Mocht Manchester United het contract van de excentrieke trainer af willen kopen, dan kost dat de club €6,4 miljoen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.