actueel background image

Marokko wil ook tegen Portugal stunten

09 dec 2022 | 19:29 0

Marokko hoopt het WK-sprookje nog even door te zetten. Dan moet het zaterdag Portugal uitschakelen. Dat lijkt een lastige opgave. De Portugezen zijn in vorm en vernederde in de achtste finale Zwitserland door met 6-1 te winnen. We verwachten een lekker potje.

Vooruitblik

In het verleden speelde Portugal en Marokko twee keer tegen elkaar. Deze wedstrijden vonden beide plaats tijdens een WK. In 1986 won Marokko met 3-1. De laatste ontmoeting was tijdens de groepsfase van het WK in 2018. Die won Portugal met 1-0. De belangen liggen nu anders dan in die twee wedstrijden. Er staat een plaats in de halve finale op het spel. Marokko is defensief sterk en laat weinig toe. Portugal heeft laten zien te kunnen scoren, maar is achterin soms kwetsbaar. Onze verwachting is dat Portugal na verlening aan het langste eind trekt.

Marokko wil weer stunten

Marokko is dé verrassing van het toernooi. Ze werden eerste in een groep met België, Kroatië en Canada en in de achtste finale werd Spanje naar huis gestuurd. Een land om rekening mee te houden dus. Marokko stond tegen Spanje voor de tweede keer in de geschiedenis in de achtste finale. Het halen van de kwartfinale is de beste prestatie uit de historie. Maar ze willen meer. Het land staat massaal achter het team en alles lijkt dit toernooi de goede kant op te vallen voor de Marokkanen. Opvallend is dat ze nog maar één tegentreffer tegen hebben gekregen dit toernooi. De defensie staat als een huis en het team speelt altijd in een vaste samenstelling. Met Portugal treffen ze een ploeg in vorm. Maar van onderschatting bij de Portugezen is geen enkele sprake. Marokko is een serieuze tegenstander die niets te verliezen heeft en vecht voor de eer van het land.

Portugal wil ook van Marokko winnen

Portugal kwam de groepsfase relatief makkelijk door. Het eindigde bovenaan in de poule Uruguay, Ghana en Zuid-Korea. In de achtste finale lieten de Portugezen vervolgens zien waartoe ze in staat zijn. Met 6-1 werd het stugge Zwitserland naar huis gestuurd. Daarmee voegt Portugal zich bij de outsiders voor de wereldtitel. De meest besproken man bij Portugal is Cristiano Ronaldo. Hij werd uit het elftal gelaten in de achtste finale en zijn vervanger, Gonçalo Ramos, liet met een hattrick zien waarom. Ook zonder Ronaldo is Portugal tot grootste dingen in staat is. Misschien wel juist zonder Ronaldo.

Het team is een goede mix tussen talent en ervaring met aanvoerder Pepe als aanjager. Als de Portugezen tegen Marokko hetzelfde niveau halen als in de achtste finale, dan krijgt Marokko een zware middag. Het is pas de derde keer dat Portugal een kwartfinale speelt van een WK. Hoe gelouterd de ploeg ook lijkt, ook voor de Portugezen is het een speciale wedstrijd. De spanning en de druk kunnen wel eens een rol gaan spelen. Kunnen zij de druk aan?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.