actueel background image

Marco Reus: een vloek op eindrondes

23 nov 2022 | 10:01 0

Voor de vierde keer in zijn carrière mist Marco Reus een groot toernooi. Een pijnlijk verhaal hoe een van Duitslands beste spelers van de huidige generatie nooit echt door kon bij de nationale ploeg.
Op 17 september dit jaar slaat het noodlot toe. In de Revierderby tegen rivaal Schalke 04 gaat Reus na een half uur naar de grond na een smerige tackle van Florian Flick. Het gezicht van Reus staat direct op onweer. Logisch met zijn blessuregeschiedenis in het achterhoofd. De schrik zit er direct in. Gelukkig lijkt de blessure mee te vallen, maar schijn bedriegt.

Tegenslagen

De maandag na het weekend deelt Dortmund-directeur Sebastian Kehl een positief bericht. “De onderzoeken die we zaterdag deden, lieten geen breuk zien. Marco zal drie tot vier weken uitgeschakeld zijn”, aldus Kehl via de officiële kanalen.

Achteraf is het niet meer dan een doekje voor het bloeden. De aanvaller herstelde, keerde zelfs even terug, maar kreeg te maken met tegenslag. Nog steeds was er tijd en hoop. Zoals zo vaak herstelde de aanvaller na een terugslag. Dit keer met het WK als ultieme doel. Het ging al zo vaak vlak voor een eindtoernooi mis. Dat mocht dit keer niet gebeuren.

In de sterren stond helaas iets anders geschreven. Wéér een terugslag, ditmaal anderhalve week voor het WK. Bondscoach Hansi Flick wist direct hoe laat het was. Ook door het WK 2022 kon een streep voor Marco Reus.

Pechvogel

Reus mist daardoor voor de vierde(!) keer een eindtoernooi. Dat doet pijn. ‘’Ik zou willen dat ik leuker nieuws heb, maar ik kan er niets aan veranderen. Iedereen, inclusief ikzelf, moet accepteren dat een grote droom van mij in duigen gaat”, laat hij via Instagram weten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marco Reus (@marcinho11)

Zo weinig ervaring als Reus heeft met het spelen van eindrondes, zo veel ervaring heeft de middenvelder met toekijken. In 2014 was de aanvaller in bloedvorm en zou hij een onbetwiste basisspeler zijn bij het Duitsland dat uiteindelijk wereldkampioen werd. Zover kwam het niet. In de laatste oefenwedstrijd, zes dagen voor het WK, ging hij ongelukkig door zijn enkel. Reus bleef daardoor noodgedwongen thuis. Tijdens het EK twee jaar later was de aanvoerder van Borussia Dortmund er weer niet bij. Dit keer was het zijn lies die hem dwarszat.

Drama in 2018

Het enige eindtoernooi dat Reus speelde was het WK in 2018. En uitgerekend dat toernooi werd een drama. Duitsland trad als regerend wereldkampioen aan, maar ging roemloos ten onder. In een poule met Mexico, Zweden en Zuid-Korea eindigde Die Mannschaft laatste. Een rol voor Reus bleef dat toernooi uit. Angst voor een blessure hing als een donkere wolk boven zijn hoofd. Hij werd ‘bewaard’ voor momenten later in het toernooi, die er nooit zouden komen.

Zelf afgezegd

In 2021 volgde met het EK een herkansing. Reus moest ook dat toernooi aan zich voorbij laten gaan. Al was er dit keer geen blessure. Hij koos er zelf voor om thuis te blijven. Vermoeidheid was de oorzaak van zijn absentie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marco Reus (@marcinho11)

‘’Na een gecompliceerd en vermoeiend seizoen, met godzijdank een goede afloop, heb ik na overleg met de bondscoach besloten niet mee te gaan. Deze beslissing was erg moeilijk voor mij, omdat ik altijd vol van trots ben als ik voor mijn land mag uitkomen”, zei Reus via Instagram.

Inmiddels is de middenvelder 33 jaar. Gezien zijn blessureverleden is het niet uitgesloten dat de aanvaller binnen afzienbare tijd de schoenen aan de wilgen hangt. Het volgende grote toernooi is het EK in 2024. Kan Reus zich opladen om nog één keer te schitteren of blijft het bij dat ene mislukte toernooi?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.