actueel background image

Manchester City vecht voor laatste kans

15 feb 2023 | 09:51 0

Deze week is de Champions League weer gestart, maar de confrontatie tussen de koplopers uit de Premier League fiets er ook nog even vrolijk tussendoor. Arsenal ontvangt woensdagavond Manchester City. Arsenal heeft zes verliespunten minder. Bij winst zetten The Gunners een grote stap richting de titel, bij verlies is de spanning helemaal terug.

Vooruitblik

Arsenal en City domineren dit seizoen de Premier league. Vooral Arsenal doet het geweldig en staat al het hele seizoen bovenaan. Toch zijn The Gunners lang niet zeker van het kampioenschap. Manchester City weet hoe het is om kampioen te worden en zit de ploeg op de hielen. Het onderlinge duel is cruciaal in de strijd om de titel. City is beter in vorm dan Arsenal. Wij verwachten dat de ploeg van Pep Guardiola een gevoelige tik gaat uitdelen.

Arsenal terug aan de top

Na jaren misère beleeft Arsenal eindelijk weer een goed seizoen. Het is de beloning voor het vertrouwen in coach Mikel Arteta. Meer dan eens stond de Spanjaard hevig onder druk en leek het een kwestie van tijd voordat hij ontslagen zou worden. Toch koos het bestuur voor vastigheid, iets dat zich na drie jaar eindelijk uitbetaald. Doormiddel van goed voetbal het inpassen van jonge spelers, heeft Arteta een stevig fundament neergelegd. Tel daar een aantal gerichte aankopen bij op en Arsenal is weer terug aan de top. Het enige dat nog mist is een prijs. Het kampioenschap moet de kroon op het werk worden.

De spanning is groot in aanloop naar het duel tegen City. Juist nu de concurrent op bezoek komt, is Arsenal wat minder in vorm. De laatste drie wedstrijden werd er niet gewonnen. In de competitie werd er verloren van laagvlieger Everton en gelijkgespeeld tegen Brentford. Daarvoor was City ook nog te sterk in de FA Cup. De bezoekers hebben dus al een klein tikje uit gedeeld en hopen nu een tweede grote tik uit te delen in het Emirates Stadium.

City gaat voor titel

Bij Manchester City is de hoop op de titel weer helemaal terug. Nu Arsenal twee uitglijders heeft gemaakt is de achterstand teruggebracht tot drie punten. City kan bij winst op gelijke hoogte komen. Al heeft Arsenal nog een wedstrijd tegoed.

Over de kwaliteiten van City hoeven we het eigenlijk niet te hebben. Die kennen we allemaal. De scoringsdrift van Erling Haaland, het briljante spel van Kevin de Bruyne, het tempo, het positiespel, eigenlijk kunnen The Citizens alles. Toch maken ze dit jaar meer fouten dan we van ze gewend zijn.

Toch is er ook veel negativiteit in Manchester. Van Pep Guardiola en zijn team wordt niets minder dan een kampioenschap verwacht. Bij verlies is dat kampioenschap ver weg. En dan hangt de club ook nog een zware straf boven het hoofd wegens overtredingen op de transfermarkt. City hoopt de randzaken even van zich af te zetten door te winnen van Arsenal. Bij winst zijn alle ogen weer gericht op de titel. En dat telt.

Statistieken

– Arsenal won geen van zijn laatste drie duels.
– Arsenal scoorde maar één keer in zijn laatste drie duels.
– Ruim twee weken geleden verloor Arsenal nog van City.
– Gabriel Jesus is nog altijd geblesseerd aan Arsenal-zijde.
– City verloor drie van zijn laatste zeven duels.
– City kreeg twee tegengoals in zijn laatste vier duels.
– City won de laatste vijf confrontaties met Arsenal.
– Arsenal scoorde maar twee keer in de laatste vijf wedstrijden tegen City.

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
27-01-2023
Manchester City – Arsenal
0 - 1
01-01-2022
Arsenal – Manchester City
1- 2
28-08-2021
Manchester City – Arsenal
5 - 0
21-02-2021
Arsenal – Manchester City
0 - 1
22-12-2020
Arsenal – Manchester City
1 - 4
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.