actueel background image

Manchester City moet winnen om in het spoor van Arsenal te blijven

27 dec 2022 | 15:11 0

Waar veel Engelse ploegen afgelopen maandag op Boxing Day de competitie hebben hervat, gebeurt dit voor Leeds United en Manchester City aankomende woensdag. De ploegen treffen elkaar dan in Leeds voor een onderlinge confrontatie.

Vooruitblik

Leeds staat momenteel net boven de degradatiestreep, terwijl tegenstander Manchester City bij winst de tweede plek op de ranglijst weer kan innemen.

Beide ploegen speelde in het verleden 108 keer tegen elkaar. Hiervan won Manchester City er 47. Leeds United won 43 keer. De laatste twee ontmoetingen won de ploeg van Pep Guardiola ruim. De verwachting is dat Manchester City woensdag ook aan het langste eind trekt en Leeds verslaat.

Leeds wil verrassen

Leeds speelde tijdens het WK een aantal oefenwedstrijden om in het ritme te blijven. De ploeg won van Elche en Real Sociedad, maar verloor de laatste oefenwedstrijd van AS Monaco.
Bij Leeds staan Nederlanders Pascal Struijk en Crysencio Summerville onder contract. Eerstgenoemde is in de verdediging een vaste basisklant terwijl Summerville het vaak met invalbeurten moet doen.

Leeds verzamelde in de veertien wedstrijden die het dit seizoen speelde in de Premier League vijftien punten. De ploeg heeft tot nu toe 22 keer gescoord, maar kreeg er ook al 26 tegen. The Peacocks hebben nog maar drie punten meer dan nummer laatst Southampton. Een goed resultaat in het thuisduel tegen The Citizens is welkom.

Manchester City wil in het spoor van Arsenal blijven

Afgelopen donderdag speelde Manchester City de eerste wedstrijd na het WK in de League Cup. In de achtste finale werd er met 3-2 gewonnen van Liverpool. Erling Haaland was niet op het WK, en mocht eindelijk weer los. Uiteraard prikte hij er direct weer eentje in.

Haaland staat in de Premier League inmiddels op achttien doelpunten in dertien optredens. Dit is vier doelpunten minder dan de totale doelpuntenproductie van Leeds dit seizoen. Dit zijn ongekende statistieken voor de 22-jarige spits uit Noorwegen.

Manchester City staat momenteel op een derde plek in de Premier League. De huidige nummer twee, Newcastle United, heeft twee wedstrijden meer gespeeld en staat één punt boven de ploeg uit Manchester. Het gat met koploper Arsenal is voorafgaand aan de wedstrijd van woensdag acht punten.
Arsenal won op Boxing Day met 3-1 van West Ham United en maakte dus geen fout. Om het verschil terug te brengen naar vijf punten en de tweede plaatst te heroveren, moet City winnen in Leeds.

Statistieken

– Leeds heeft momenteel drie punten meer dan de nummer laatst
– Leeds pakte dit seizoen vijftien punten
– Leeds won 10 april 2021 voor het laatst van Manchester City (2-1)
– Bij Leeds staan Nederlanders Pascal Struijk en Crysencio Summerville onder contract.
– Manchester City staat momenteel derde met 32 punten.
– Koploper Arsenal heeft acht punten meer. Bij winst wordt het verschil weer 5 punten.
– Erling Haaland scoorde dit seizoen al achttien keer in de Premier League. Dit is 1,38 doelpunt per wedstrijd.
– Nederlander Nathan Aké doet het dit seizoen uitstekend bij Manchester City en staat wekelijks in de basis.

Lees ook meer over voetbalwedden.

Onderlinge resultaten

30-04-2022
Leeds– Manchester City
0 - 4
14-12-2021
Manchester City– Leeds
7 - 0
10-04-2021
Manchester City– Leeds
1 - 2
03-10-2020
Leeds– Manchester City
1 - 1
17-02-2013
Manchester City– Leeds
4 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.