actueel background image

Lucas Pratto: de redder in nood bij Feyenoord

06 jan 2021 | 15:41 0

Feyenoord kende geen slechte eerste seizoenshelft, maar toch bleek de spitspositie het pijnpunt in Rotterdam. Feyenoord kwam tot op heden tot 29 doelpunten in de Eredivisie, waarvan Steven Berghuis al 10 doelpunten op zijn naam wist te schrijven. De Deense spits Nicolai Jorgensen speelde 9 competitieduels en kwam slechts tot één doelpunt. Lucas Pratto werd in de winterstop vastgelegd en voor een half seizoen gehuurd van het Argentijnse River Plate. De 32-jarige routinier staat nu niet bekend als een doelpuntenmachine. Echter heeft Feyenoord wel een sterk aanspeelpunt gevonden die voor de nodige assists kan gaan zorgen in De Kuip.

Pratto bij Boca Juniors

Lucas David Pratto werd op 4 juli 1988 geboren in het Argentijnse La Plata. De spits doorliep de jeugdopleiding van Defensores de Cambaceres en kwam in 2006 in de jeugdopleiding van Boca Juniors terecht. Echter speelde Platto maar twee duels in het eerste elftal van de grootmacht. Pratto werd verhuurd aan het FC Lyn Oslo, Unión de Santa Fe en Universidad Católica.

Transfer naar Genoa

In 2011 maakte Pratto een transfer naar het Italiaanse Genoa. In de havenstad moest de spits de vervanger worden van de iconische Diego Milito. De aanvaller kwam slechts tot één doelpunt in 14 wedstrijden. In de winterstop van zijn eerste seizoen in Italië mocht de speler op huurbasis terugkeren naar zijn eigen land.

Bij Vélez Sarsfield beviel de spits wel en werd hij in de zomerstop definitief overgenomen. In de Argentijnse competitie werd Pratto tweemaal uitgroepen tot speler van het jaar. Het leverde Pratto een transfer op naar het Braziliaanse Atlético Mineiro.

Genoa logo

Braziliaans avontuur

Pratto speelde twee seizoenen bij de Braziliaanse club en kwam tot 54 wedstrijden. De spits scoorde 18 doelpunten voor Atlético Mineiro. In het seizoen 2017/2018 speelde Pratto nog één jaar voor de Braziliaanse club Sao Paulo en daar noteerde hij 7 doelpunten in 35 wedstrijden. In 2018 keerde Pratto wederom terug naar Argentinië. De sterke spits werd verkocht voor een bedrag van 11,5 miljoen euro. Nooit eerder betaalde River Plate zo’n hoog geldbedrag voor een versterking.

Copa Libertadores in 2018

In zijn eerste seizoen bij River Plate was Pratto direct de belangrijkste speler van het elftal. Dat kwam grotendeels door zijn twee doelpunten in de finale van de Copa Libertadores. In de finale tegen Boca Juniors was de speler goud waard. Een paar weken later wist de spits ook in de return weer belangrijk te zijn. In Madrid scoorde de speler waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. River Plate won in het stadion van Real Madrid met 1-3 en won de Copa Libertadores.

Bankzitter bij River Plate

In het seizoen 2019/2020 kwam Pratto opvallend genoeg weinig meer aan spelen toe. Pratto raakte geblesseerd en zal zijn speeltijd slinken. In de kwartfinale van de Copa Libertadores noteerde de spits wel weer twee doelpunten. Echter speelde Pratto amper meer een wedstrijd voor de Argentijnse topclub. Een vertrek was niet aan de orde bij het bestuur van de club, maar de spits had zijn zinnen gezet op een transfer.

Begin januari werd bekend dat Pratto een contract voor een half seizoen heeft getekend bij Feyenoord. De ervaren spits lijkt dan ook direct een basiskracht te gaan worden bij de Rotterdamse club. Pratto noteerde in het seizoen 2017/2018 maar liefst 12 assists en wist afgelopen seizoen 60% van zijn luchtduels te winnen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.