actueel background image

Liverpool wacht loodzware klus op bezoek bij Brentford

02 jan 2023 | 12:12 0

Liverpool krijgt geen tijd om de oliebollen te laten zakken. Het is meteen erop of eronder. De ploeg van Jürgen Klopp wacht een loodzware klus op bezoek bij Brentford. Bij winst doet Liverpool weer mee in de top, bij verlies haken ze voorlopig af.

Vooruitblik

Liverpool had ongetwijfeld liever een rustige start van het jaar gehad, maar dat zit er niet in. Met Brentford treffen ze een ploeg in vorm. Liverpool daarentegen is dit seizoen niet de ploeg die we kennen. De resultaten zijn wisselvallig en ook het spel is minder flitsend. We verwachten een loodzware klus in Londen en denken dat Liverpool een puntje uit het vuur gaat slepen.

Brentford in vorm

Brenftord doet het dit seizoen uitstekend in de Premier League. De Londenaren staan op een keurige tiende plaats en maken menig topclub het leven zuur. Manchester United kreeg met 4-0 op de broek, Manchester City werd in het eigen Etihad Stadium te kijk gezet en Chelsea en Tottenham Hotspur moesten genoegen nemen met een puntje. Van de topclubs won alleen Arsenal dit seizoen van The Bees.

De grote man bij Brentford is spits Ivan Toney. Hij scoorde dit seizoen al twaalf keer. Alleen Harry Kane en Erling Haaland vonden vaker het net. Ondanks zijn doelpunten is Toney het absolute zorgenkindje in de selectie van Brentford. De aanvaller hangt een enorme schorsing boven het hoofd. Hij is namelijk aangeklaagd wegens het overtreden van de gokregels. Liefst 232 keer ging de aanvaller in de fout volgens de Engelse voetbalbond.
Op het veld is doet het Toney weinig. Hij gaat gewoon door met scoren. Na de WK-pauze liet hij tegen West Ham United en Tottenham Hotspur zien hoe belangrijk hij is. Voor Brentford zou het een absolute ramp zijn als Toney daadwerkelijk maandenlang geschorst wordt.

In Londen gaan ze er stiekem al vanuit dat de schorsing wordt doorgevoerd. Brentford zoekt daarom naar een vervanger van hetzelfde kaliber, al lijkt dat haast onmogelijk. Tegen Liverpool kan Toney ze nog wel helpen aan de punten.

Liverpool moet

Voor Liverpool is het geen mogen meer, maar moeten. Er moet op bezoek bij Brentford worden gewonnen om aan te haken bij de top en dus plaatsing voor de Champions League. The Reds staan op een teleurstellende zesde plaats met vier punten achterstand op de nummer vier Manchester United. In verliespunten is de achterstand zelfs zeven punten, United heeft nog een wedstrijd tegoed.

Wanneer Liverpool niet wint in Londen, neemt de achterstand zeer serieuze vormen aan en is de vraag of deze in te halen is. De herstart van de Premier League biedt in ieder geval hoop. De laatste twee wedstrijden van 2022 werden gewonnen. Op bezoek bij Aston Villa werd het 1-3 en op Anfield werd met 2-1 gewonnen van Leicester City. Opvallend is dat Liverpool zelf niet scoorde in die wedstrijd. Leicester-verdediger Wouter Faes schoot namelijk twee keer in eigen doel.

De grote aankoop van The Reds deze winter is Cody Gakpo. Hij kwam voor zo’n vijftig miljoen over van PSV. De kans dat hij tegen Brentford zijn debuut maakt is klein. Klopp liet op de persconferentie weten het rustig aan te doen met de aanvaller. Hij maakt zijn eerste minuten waarschijnlijk dit weekend in de FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderes.

Statistieken

– Toney is de man in vorm bij Brentford. Hij scoorde al 12 keer dit seizoen
– Brenftford en Liverpool verloren nog niet na de herstart van de Premier League
– Brenftord heeft een doelsaldo van 0 (27 voor en 27 tegen)
– Liverpool en Brenftford verloren beide 4 keer dit seizoen
– Vorig seizoen werd het 3-3 in Londen
– Deze wedstrijd stond pas 2 keer eerder op het programma in de Premier League
– De laatste overwinning van Brentford tegen Liverpool was in 1938

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
16-01-2022
Liverpool - Brentford
3 - 0
25-09-2021
Brentford - Liverpool
3 - 3
18-03-1989
Liverpool - Brentford
4 - 0
25-10-1983
Liverpool - Brentford
4 - 0
05-10-1983
Brentford - Liverpool
1 - 4
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.