actueel background image

Liverpool FC breekt record met zege op West Ham United

02 nov 2020 | 12:03 0

Liverpool FC wist afgelopen zaterdag wederom een record te breken in de Premier League. De regerend landskampioen won met 2-1 van West Ham United. Het was de 63e thuiswedstrijd op rij dat Liverpool FC niet verloor. De laatste thuisnederlaag werd op 23 april 2017 geleden tegen Crystal Palace. Sindsdien verloor Liverpool FC geen thuisduel meer in de Premier League. De ploeg evenaart hiermee het record van de oud-trainer bob Paisley. De coach boekte hetzelfde resultaat tussen 1978 en 1981.

Voorsprong voor West Ham United

West Ham United wist in het verleden weinig goede resultaten te boeken in de uitwedstrijden op Anfield. De ploeg van trainer David Moyes won geen van de laatste vijf uitduels bij Liverpool FC. Sterker nog, slechts één van de laatste 47 uitduels werd gewonnen. De hoop op een stunt was aanwezig, maar de kans leek minimaal. In de 10e minuut nam de hoop op rrn goed eindresultaat flink toe, aangezien West Ham United door een rake knap van Pablo Fornals op voorsprong kwam. Liverpool FC incasseerde wederom een tegentreffer en werd in één klap de meest gepasseerde club van de Premier League in het seizoen 2020/2021.

liverpool logowest ham united logo

Het was ook gelijk de derde keer in vier thuisduels van Liverpool FC de openingstreffer om de oren kreeg. Wederom moest er jacht worden gemaakt op de gelijkmaker. Echter kwamen de wereldberoemde aanvallers Roberto Firmino, Salah en Mané niet tot grote kansen. In de eerste helft was het Jordan Henderson die net naast het doel schoot en de grootste kans op de gelijkmaker kreeg. Vlak voor de rust kon Liverpool FC toch nog de gelijkmaker aantekenen. Niemand minder dan Mohamed Salah versierde een strafschop en schoot de bal hard in het doel.

Winnende treffer van Diogo Jota

In de tweede helft leek het bij Liverpool FC nog altijd aan scherpte te ontbreken. De Engelse topclub leek op voorsprong te komen door een doelpunt van de Portugees Diogo Jota. Echter werd het doelpunt afgekeurd door de VAR, aangezien Mané vlak voor de treffer een overtreding zou hebben begaan op doelman Fabianski. Enkele minuten later kon de thuisploeg alsnog juichen toen Jota de 2-1 koeltjes wist in te schieten op aangeven van Shaqiri.

diogo jota liverpool juicht

Liverpool FC werd door de winstpartij ook gelijk de nieuwe koploper in de Premier League. De club staat op de 1e plaats, ondanks het feit dat het de meeste tegendoelpunten moest incasseren. Tottenham Hotspur staat op de 2e plaats met slechts twee punten minder dan de huidige koploper.