actueel background image

Larsson terug in Zweden, VVV zegt Britten vaarwel

22 mei 2020 | 11:13 0

Sam Larsson werd in februari door Feyenoord verkocht aan Dalian Yifang. De Rotterdammers incasseerde 5 miljoen euro voor de aanvaller, maar de Chinese club heeft nog weinig plezier mogen beleven aan de speler. De Chinese competitie ligt al tijdenlang stil vanwege de coronacrisis en het is nog onduidelijk wanneer de Super League weer van start gaat. Larsson is voor even teruggekeerd naar Zweden en traint momenteel mee bij IFK Göteborg.

Larsson mag China niet in

Larsson moet wachten op toestemming voordat hij weer terug mag keren bij Dalian Yifang.  Nadat Larsson werd gecontracteerd door de Chinese club, verbleef de speler een lange tijd in Hong Kong. Dit geldt ook voor Marcus Danielsson en de nieuwe hoofdtrainer Rafael Benitez. De ploeg was net teruggekeerd van een trainingsperiode in Spanje, waardoor Larsson en zijn collega’s in quarantaine moesten.

China sloot eind maart zijn grenzen, waardoor Larsson het land niet meer in kwam. Het drietal verbleef bijna twee maanden in Hong Kong. Vorige week mocht de speler van de club terugkeren naar Zweden. Dit deed hij gezamenlijk met zijn landgenoot Danielsson. De 27-jarige doelpuntenmaker mag in Zweden niet deelnemen aan groepstrainingen en mag niet in contact komen met de media.

Larsson beschikt nog over een tweejarig contract bij de Chinese voetbalclub.

Britten vertrekken bij VVV-Venlo

De Britse enclave van VVV-Venlo zal volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn bij de club. De Limburgse voetbalclub koos ervoor om het contract van Lee Cattermole te laten verlopen. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook Jerome Sinclair niet terugkeren bij VVV. Cattermole werd gehuurd van het Engelse Sunderland, maar moet vanuit een financieel en sportief oogpunt de club verlaten.

Sinclair kwam vorige zomer over van Watford. VVV kon de speler definitief overnemen van de club uit de Premier League. Naar verluidt heeft de club dit niet gedaan. VVV-Venlo versterkte zich deze zomer wel al met Lukas Schmitz (Wolfsberger AC), Jafar Arias (FC Emmen) en Guus Hupperts (Sporting Lokeren). Daarnaast werd Roy Gelmi na een succesvolle huurperiode definitief overgenomen van het Zwitserse FC Thun.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.