actueel background image

La Liga: 4 wedtips voor de Spaanse competitie

05 jan 2023 | 18:18 0

Dit weekend staat de zestiende speelronde in La Liga op het programma met wedstrijden om naar uit te kijken. Wij blikken vooruit op vier mooie potjes in Spanje en geven daarbij een aantal tips.

La Liga 4 tips voor de Spaanse competitie

Veel doelpunten bij Valencia

Valencia krijgt vrijdagavond Cadiz op bezoek in het Mestalla. Een wedstrijd waarin we veel doelpunten morgen verwachten. Bij vier van de laatste vijf wedstrijden van Valencia werd er meer dan 2.5 keer gescoord. Tegen de nummer 19 van de competitie moet dat aantal ook zeker gehaald kunnen worden. Slechts drie ploegen in La Liga scoorde dit seizoen meer dan Valencia. Dat zijn FC Barcelona, Real Madrid en Athletic Bilbao. Daartegenover kreeg slechts één ploeg meer tegendoelpunten van tegenstander Cadiz en dat is nummer laatst Elche.

Onze tip: over 2.5 goals (quotering: 1.95)

Real Madrid rekent af met syndroom

Een hele interessante wedstrijd op de zaterdagmiddag. Real Madrid gaat op bezoek bij Villarreal. De thuisclub moet doen zonder doelman Gerónimo Rulli. Hij staat op het punt om een contract te tekenen bij Ajax. Een flinke aderlating voor El Submarino Amerillo. Toch reist Real Madrid met angst af naar Villarreal. De laatste overwinning dateert namelijk uit 2017. Daarna werd er liefst vijf keer gelijkgespeeld. Real wil afrekenen met de vloek van Villarreal, zeker in de wetenschap dat concurrent FC Barcelona een dag later een lastige uitwedstrijd speelt bij Atlético Madrid.

Onze tip: Real Madrid wint van Villarreal (quotering: 2.08)

Doelpunten bij Almeria tegen Real Sociedad

Nummer drie Real Sociedad gaat zondag op bezoek bij de nummer dertien Almeria. Sociedad is natuurlijk de favoriet, maar ze krijgen het niet cadeau in Estadio de los Juegos Mediterréaneos. In drie van de laatste vijf wedstrijd van Real Sociedad scoorde beide ploegen. Dat zou dit weekend ook zomaar kunnen gebeuren.

Onze tip: Beide teams scoren (quotering: 1.84)

Gelijkspel in topper

De absolute kraker dit weekend in La Liga staat zondagavond op het programma. Een heerlijke afsluiter van het weekend. Nummer 1 FC Barcelona gaat op bezoek bij de nummer vier Atlético Madrid. De laatste twee keer dat Barça op bezoek ging bij Atleti werd er verloren. Maar Barcelona zit er dit jaar een stuk beter in dan bij de laatste ontmoetingen. Al is het op bezoek in Madrid nooit lastig. Het zal erom spannen.

Onze tip: gelijkspel (quotering: 3,65)

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.