actueel background image

Kwartfinales KNVB beker: strijd om halve finale barst los

28 feb 2023 | 09:00 0

Even geen Europees voetbal deze week, maar dat wil niet zeggen dat er doordeweeks niets te voetballen valt. De strijd om de KNVB beker barst namelijk los. Deze week staan de kwartfinales op het programma. Een korte vooruitblik:  

Knvb beker content

Amateurs gaan naar Utrecht

Het bekerseizoen voor SV Spakenburg is al geslaagd. De nummer zeven van de Tweede Divisie staat in de kwartfinale en dat is voor een amateurclub ongekend. Maar als je er dan toch staat, wil je meer. En waarom ook niet. Eerder in het toernooi wonnen ze al bij FC Groningen. Nu gaan ze op bezoek bij FC Utrecht. Op papier een onmogelijke opgave voor, maar hoop doet leven.

Dinsdag 20:00 uur: FC Utrecht – SV Spakenburg

Friese bekerdroom

Woensdag neemt Heerenveen het in eigen huis op tegen koploper Feyenoord. Drie weken geleden stond deze wedstrijd ook al op het programma. Toen maakte de Friezen het Feyenoord lastig, maar niet lastig genoeg. De Rotterdammers wonnen met 2-1. Heerenveen hoopt in de beker wel te kunnen stunten en zich te plaatsen voor de halve finale.

Woensdag 20:00 uur: sc Heerenveen – Feyenoord

Dick Advocaat naar oude liefde

ADO Den Haag staat verrassend in de kwartfinale en droomt heel stiekem van meer. De loting had gunstiger gekund. De laatste keer dat ADO won in Eindhoven was in 2011. Er moet dus een klein wonder gebeuren wil de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie stunten in Eindhoven. PSV is torenhoog favoriet en is aan de stand verplicht om te winnen.

Donderdag 18:45 uur: PSV – ADO Den Haag

De Vijverberg leeft

Ajax gaat donderdagavond op bezoek bij De Graafschap. De Amsterdammers koesteren geen hele warme herinneringen aan de Vijverberg. Op 8 mei 2016 liep Ajax namelijk een zeker lijkende titel mis in Doetinchem. Inmiddels spelen de Superboeren een niveau lager en zou winst tegen Ajax een enorme stunt zijn. Dat de wedstrijd leeft is in ieder geval zeker. Het stadion is sinds lange tijd eindelijk weer uitverkocht.

Donderdag 21:00 uur: De Graafschap – Ajax

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.