actueel background image

Knallend het nieuwe jaar in met Chelsea – Liverpool

31 dec 2021 | 14:54 0

De eerste dagen van het nieuwe jaar zijn normaliter een beetje saai, aangezien iedereen even moet bijkomen van alle feestvreugde. Voetballiefhebbers hebben wel iets om naar uit te kijken. Zondag om 17:30 uur staat er namelijk een waanzinnige wedstrijd op het programma in de Premier League. Chelsea zal in eigen huis het sterke Liverpool ontvangen. Beide clubs strijden mee om de landstitel, maar moeten winnen om zicht te kunnen blijven houden op de huidige koploper Manchester City. De druk zit er voor beide ploegen op, dus de kans op spektakel is groot.

Twee titelkandidaten tegenover elkaar. Dat zal en moet voor spektakel zorgen.

Vooruitblik

Chelsea en Liverpool beschikken beiden over veel kwaliteit en klasse. Het is nog maar de vraag welke spelers boven zichzelf kunnen uitstijgen en beslissend kunnen zijn. De bezoekers zullen onwijs gemotiveerd aan de start verschijnen, aangezien er in de vorige speelronde onverwacht werd verloren bij Leicester City (1-0). Opmerkelijk genoeg wisten The Reds de laatste twee uitduels bij Chelsea te winnen. Dat is een knappe prestatie, aangezien alleen Blackburn Rovers erin wist te slagen om ooit driemaal op rij te winnen bij The Blues. De verwachting is dat beide clubs tot scoren zullen komen, maar een winnaar is moeilijk aan te wijzen.

Chelsea presteert wisselvallig

Chelsea staat op de 2e plaats in de Premier League met 42 punten uit 20 wedstrijden. De ploeg heeft een voorsprong van één punt op Liverpool, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Een overwinning is noodzakelijk om de tweede plek vast te kunnen houden. Gemakkelijk zal dat niet gaan, aangezien de laatste twee thuisduels in de competitie tegen Liverpool werden verloren. In 2018 werd voor de laatste keer een competitiewedstrijd om Stamford Bridge gewonnen door The Blues.

Chelsea verloor slechts één van de laatste tien wedstrijden. Er werd op 4 december met 3-2 verloren bij West Ham United. Echter zijn het de gelijke spelen die de ploeg een beetje hebben opgebroken. Vijf van de laatste tien duels eindigde in een gelijkspel, waaronder de laatste wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (1-1). In eigen huis verloor Chelsea slechts één van de laatste 15 wedstrijden en is het al 10 duels op rij ongeslagen.

Liverpool aast op revanche

Liverpool staat op de 3e plaats in de Premier League met 41 punten uit 20 wedstrijden. De bezoekers waren 10 duels op rij ongeslagen in alle competities, maar gingen kortgeleden met 1-0 onderuit bij Leicester City. In dat duel faalde Mohamed Salah vanaf elf meter en kopte hij de rebound op de lat. Het was een zure nederlaag en de ploeg zal zich tegen Chelsea willen revancheren. Liverpool won zeven van de laatste tien uitwedstrijden en ging tweemaal onderuit. Opmerkelijk genoeg verloor ook Liverpool met 3-2 bij West Ham United.

Liverpool wist twee van de laatste vijf uitduels bij Chelsea te winnen en speelde één keer gelijk. Vorig seizoen eindigde het duel in 0-2. Sadio Mané was in die wedstrijd tweemaal trefzeker in een tijdsbestek van vijf minuten. In de wedstrijden van Liverpool dit seizoen viel een gemiddelde van 3,5 doelpunten. Het toont maar eens aan hoe gemakkelijk de ploeg tot scoren komt.

Statistieken

– Chelsea staat op de 2e plaats in de Premier League met 42 punten
– Chelsea speelde vijfmaal gelijk in de laatste tien wedstrijden
– Chelsea verloor de laatste twee thuisduels tegen Liverpool
– Chelsea verloor één van de laatste 15 wedstrijden in eigen huis
– Liverpool staat op de 3e plaats in de Premier League met 41 punten
– Liverpool verloor één van de laatste 11 wedstrijden
– Liverpool won vorig seizoen met 0-2 bij Chelsea
– Liverpool verloor de laatste wedstrijd bij Leicester City (1-0)

Laatste 5 ontmoetingen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
28-08-2021
Liverpool – Chelsea
1-1
04-03-2021
Liverpool – Chelsea
0-1
20-09 2020
Chelsea – Liverpool
0-2
22-07-2020
Liverpool – Chelsea
5-3
03-03-2020
Chelsea – Liverpool
2-0

Quoteringen van Bet365

De online kansspelaanbieder Bet365 komt uit Engeland en zal dan ook zeker de wedstrijden in de Premier League aanbieden. Aankomende zondag worden er weddenschappen aangeboden op de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool. Hieronder staan de populairste weddenschappen voor de premier league wedstrijd:

Chelsea wint: 3,10 euro
Gelijkspel: 3,50 euro
Liverpool wint: 2,25 euro

Minimaal 2,5 doelpunten: 1,80 euro
Minimaal 3,5 doelpunten: 3,00 euro
Beide clubs scoren: 1,81 euro
Salah scoort: 2,10 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.