actueel background image

Kan dolend Liverpool City tot een halt roepen?

15 okt 2022 | 10:27 0

Aanstaande zondag vindt de grote clash tussen de grootmachten Liverpool en Manchester City plaats. Twee teams die de afgelopen jaren elke keer onderling uitmaakten wie aan de haal ging met het kampioenschap in Engeland. Vooralsnog is dit jaar alles anders. Waar City zoals verwacht uit de startblokken is geschoten en meedoet in de strijd om het kampioenshap, lijkt Liverpool een flinke plas op de plaats te moeten maken. Na acht wedstrijden staat de ploeg van Jurgen Klopp teleurstellend negende en nu al lijkt de titel een schier onmogelijke opgave.

Kan Haaland beteugeld worden?

Dat Erling Haaland een fenomeen is, is inmiddels wel duidelijk. Na negen wedstrijden staat de Noor al op vijftien goals. Als hij dit moyenne gedurende het hele seizoen zou weten aan te houden zou de spits uitkomen op een monsterlijk aantal van 63 doelpunten in de Premier League. Andy Cole en Alan Shearer zijn op dit moment de recordhouders, met 34 doelpunten in één seizoen. Met Haalands huidig moyenne troeft de aanvaller zijn voorgangers dus ruimschoots af. Aan onder andere Virgil van Dijk zondag om de spits van scoren af te houden.

Liverpool rampzalig uit vorm

Het is alweer even geleden dat Liverpool zo uit vorm was. Alhoewel, in het seizoen 19/20 kende de ploeg ook een enorme winterdip, destijds kon die echter gewijd worden aan het grote aantal blessures achterin. Momenteel lijkt er toch echt iets anders aan de hand. De ploeg lijkt bepaalde vastigheden te missen en de intensiteit ligt lager dan de afgelopen jaren. Daarnaast zijn sterspelers zoals Van Dijk en Mohammed Salah al weken uit vorm, wat alles behalve meewerkt. Na de nederlaag van afgelopen zondag tegen koploper Arsenal lijkt er bijna geen slechter moment te zijn om City te treffen.

City: een elftal met alleen maar sterren

City zal met vertrouwen afreizen naar de Merseyside, aangezien het als nummer twee als enige team écht kan aanpoten met het verrassend presterende Arsenal. Daarnaast heeft Manchester City met ingang van dit jaar iets aan de selectie toegevoegd wat het team van Pep Guardiola de afgelopen jaren leek te missen: een echte targetman in de vorm van Haaland. Maar er zijn talloze blikvangers in het team van Guardiola. Denk aan de opgeleefde linksback, João Cancelo, die als spelmaker vanaf linksachter opereert. Of denk aan Kevin de Bruyne, onze zuiderbuur die misschien wel de beste middenvelder ter wereld is. Met Haaland voor ‘m kan de Belg elke pass kwijt, wat terug te zien is in de statistieken. Hij was dit seizoen in de Premier League al goed voor negen assists.

Statistieken

– Haaland heeft al evenveel gescoord als City’s topscorer van vorig seizoen
– De Bruyne heeft al meer assists gegeven dan in heel vorig seizoen
– Liverpool beleeft zijn slechtste seizoenstart in tien jaar
– Jurgen Klopp zit in zijn zevende jaar bij Liverpool. Bij zijn vorige clubs hield Klopp het altijd gezien na het zevende seizoen
– Na zeven wedstrijden heeft Firmino al meer doelpunten gemaakt dan in het gehele vorige seizoen
– Haaland is de eerste speler in de Premier League met drie hattricks in opeenvolgende thuiswedstrijden
– Zondag wordt de veertigste ontmoeting tussen de Engelse grootmachten
– Eerder dit seizoen troffen de teams elkaar al in de strijd om de Community Shield, Liverpool won destijds

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
30-07-2022
Liverpool - Manchester City
3 - 1
16-04-2022
Manchester City - Liverpool
2 - 3
10-04-2022
Manchester City - Liverpool
2 - 2
03-10-2021
Liverpool - Manchester City
2 - 2
07-02-2021
Liverpool - Manchester City
1 - 4
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.