actueel background image

Kan Dest bij FC Barcelona op speeltijd rekenen?

05 okt 2020 | 13:29 0

Donderdag 1 oktober 2020 tekende Sergiño Dest een 5-jarig contract bij FC Barcelona. De 19-jarige vleugelverdediger werd door de Catalaanse club voor een bedrag van 21 miljoen euro overgenomen van Ajax. Het transferbedrag kan door diverse bonussen oplopen tot 26 miljoen euro. Dest heeft een afkoopsom in zijn contract laten opnemen van maar liefst 400 miljoen euro. De Amerikaans-international gaat met rugnummer 2 spelen. Dest neemt het rugnummer over van Nelson Semedo, die eerder al een transfer maakte naar Wolverhampton Wanderers.

Dest kreeg afgelopen zaterdag na zijn invalbeurt tegen Vitesse het goede nieuws te horen. De verdediger kon later op dezelfde dag al afscheid nemen van zijn collega’s. Afgelopen dinsdagavond vertrok Dest in een privévliegtuig van Amsterdam naar Barcelona. Na Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Joel Veltman is Dest de vierde basiskracht die Ajax deze zomer heeft verlaten.

Medische keuring

Woensdagmiddag onderging Dest een tweedelige medische keuring. De Nederlander werd zowel in het voetbalstadion als in het Barcelona Center getest. Later op de avond mocht de speler aanschuiven bij een diner met enkele belangrijke vertegenwoordigers van FC Barcelona. Op donderdag werkte Dest zijn eerste training af bij de club, om een dag later gepresenteerd te worden voor de media. Bij de presentatie moest Dest net zoals alle andere aanwinsten de bal hooghouden voor de media. Het hooghouden verliep minder soepel dan de speler hoogstwaarschijnlijk zelf zou hebben gedacht, maar dat is hem vergeven.

Dest kan op meer speeltijd rekenen bij FC Barcelona

De transfer van Dest was geen verrassing meer voor de supporters van Ajax. De talentvolle vleugelverdediger stond hoog op het verlanglijstje van Bayern München en niet veel later kwam ook FC Barcelona om de hoek kijken. Dest koos zelf voor een Spaans avontuur. “Ik heb naar de voor- en nadelen van beide clubs gekeken en ik denk dat er op dit moment meer kansen op speeltijd liggen bij Barcelona dan bij Bayern”, aldus Dest. De verdediger denkt dat het vertrek van Semedo en de komst van Ronald Koeman het verschil maken. “Koeman heeft me niet in het Nederlands elftal weten te krijgen, maar nu wel naar Barcelona. Hij weet dat ik rechts- en linksback kan spelen en heeft goede plannen met mij. De trainer heeft er vertrouwen in en ik ook, dat is het belangrijkste.”

Dest moet zich gaan bewijzen

In Barcelona waren er weinig fans bekend met Sergiño Dest. De verdediger speelde pas één seizoen bij Ajax in het eerste elftal. De supporters van de club verwachten dat Dest dezelfde rol zal gaan vertolken als smaakmaker Jordi Alba. Correspondent Edwin Winkels (Voetbalprimeur) denkt dat de nieuwkomer zich snel moet gaan bewijzen. “Hij zal eerst moeten laten zien dat hij aanwinst is voor Barcelona. Alba verdedigt sterk, komt op tot de achterlijn en zet veel voor. Dest is gehaald om dat ook wat meer over de rechterkant te creëren”, aldus Winkels.

Directe concurrent

Dest krijgt bij FC Barcelona concurrentie van Sergi Roberto op de rechtsbackpositie. De 28-jarige Spanjaard komt uit de jeugdopleiding van de club en speelt al sinds 2012 in de eerste ploeg. Roberto speelde sinds het seizoen 2015/2016 minimaal 30 wedstrijden per seizoen. De speler zal dan ook de concurrentiestrijd aangaan met Dest.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.