actueel background image

Dest zorgt voor diversiteit bij Ajax

13 jan 2020 | 08:38 0

Sergiño Gianni Dest is een Amerikaans-Nederlandse voetballer en momenteel een vaste basisspeler is in de selectie van AFC Ajax. De vleugelverdediger doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en maakte in 2018 zijn debuut voor het eerste elftal. Een jaar later maakte Dest zijn debuut in het nationale elftal van Amerika. Dest staat te boek als één van de grootste verdedigende-talenten in de Nederlandse Eredivisie.

ajax speler dest

EFECREATA / Shutterstock.com

Jeugdopleiding

Dest speelde in zijn jongere jaren in de jeugdopleiding van Almere City. Ajax zag de potentie van de speler en haalde hem over naar Amsterdam. In oktober 2018 speelde de verdediger zijn eerste duel voor Jong Ajax. De talentvolle speler trad aan tegen Jong PSV. Ook al ging het duel verloren, Dest speelde maar liefst 82 minuten van de wedstrijd.

De vleugelverdediger werd in de zomer van 2019 toegevoegd aan de eerste selectie van AFC Ajax. Het talent speelde diverse wedstrijden in de voorbereiding en maakte in de Johan Cruijff Schaal zijn debuut. Ajax won die wedstrijd met 2-0 van PSV. Op 10 augustus 2019 maakte Dest zijn eerste minuten in de Eredivisie. Hij viel in tegen FC Emmen (5-0). Het talent kwam in de Champions League duels tegen PAOK Saloniki, Apoel Nicosia en Lille OSC ook als invaller het veld in. In alle drie de CL-wedstrijden liet Dest een goede indruk achter.

Amerikaans voetbalelftal

Dest behoorde nooit tot de selectie van Nederlandse jeugdploegen en koos dan ook voor de Amerikaanse jeugdelftallen. De verdediger speelde in het seizoen 2016/2017 een zevental wedstrijden voor Amerika onder 17 en in 2018/2019 een vijftal wedstrijden voor Jong Amerika. In 2019 mocht Dest zijn officiële debuut maken voor het Amerikaanse elftal. Deze wedstrijd was tegen Canada en werd met 4-1 gewonnen door de Amerikanen. De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman heeft nog een aantal pogingen gedaan om Dest alsnog voor het Nederlands elftal te doen laten kiezen, helaas is dit niet gelukt.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.