actueel background image

Kan Ajax de Italiaanse wervelwind beteugelen?

03 okt 2022 | 16:08 0

Eindelijk is het weer zo ver: Champions League. Na de altijd relatief rustige- lees, saaie- interlandperiode staat er nu namelijk weer een midweek bomvol entertainment klaar. Met onze eigen Hollandse inbreng van het Amsterdamse Ajax. Dinsdag vind de eerste ontmoeting plaats van het tweeluik tegen het Napolitaanse Napoli.

Vooruitblik

De neutrale toeschouwer zal met veel enthousiasme uitkijken naar dit affiche. Ajax heeft een uitstekende naam in Europa, door de afgelopen jaren waarin mooi voetbal gekoppeld werd aan resultaat. Napoli daarentegen, swingt dit jaar weer als vanouds en speelt op dit moment het beste voetbal van Italië. Twee ploegen die weinig concessies doen, en vooral uitgaan van hun eigen kracht. Dat belooft wat te worden en wat te doen als je wil wedden op voetbal!

Ajax niet in beste vorm

Ajax weet dat het de borst nat kan maken aankomende dinsdag. Door tweemaal puntverlies in de afgelopen wedstrijden is het de koppositie in de Eredivisie kwijt, terwijl juist wat positieve resultaten lekker waren geweest in aanloop naar de wedstrijden tegen Napoli. Ondanks de tegenvallers zullen de Amsterdammers wel met een nagenoeg fitte selectie aantreden tegen de Italianen. Afgelopen weekend kreeg nog een viertal basisspelers rust, met het oog op de wedstrijd morgen/vanavond. Bergwijn, Berghuis, Alvarez en Kudus kregen rust van coach Schreuder. Zij zouden normaliter dinsdag helemaal uitgerust moeten zijn. Gaat dat het verschil maken?

Napoli swingt weer

Napoli swingt weer zoals het jaren geleden ook deed onder Maurizio Sarri. Destijds speelde Napoli het zogeheten sarribal en werd het toen ongenaakbare Juventus bijna onttroond. Van dat elftal zijn er eigenlijk nog meer twee spelers over, de manier van spelen komt echter erg dichtbij. Gekoppeld aan resultaat speelt het team van Luciano Spaletti attractief, aanvallend én doelgericht. Achterin blijft het rustig rond te tikken, om na de eerste drukgolf meteen de diepte te zoeken. Kan Ajax de drie snelle, behendige aanvallers beteugelen? Voordeel is dat de eerste spits, Victor Oshimen, er niet bij lijkt te zijn door een blessure. Daar zit het Ajax al mee in ieder geval.

Statistieken

– Ajax heeft dit seizoen al meer tegendoelpunten in de competitie als vorig jaar februari
– Na acht wedstrijden in de Serie A gaat Napoli aan kop
– Napoli’s laatste scudetto dateert van 1990
– Napoli won zijn laatste titel met legende Diego Maradonna
– Napoli heeft met Hirving Lozano een oud-PSV’er onder contract staan
– Napoli gaat aan kop in de Champions League-poule
– Bergwijn heeft al bijna evenveel gescoord dit seizoen als in tweeëneenhalf jaar bij Tottenham
– Ajax’ eerste twee keepers zijn beide bijna veertig jaar oud.

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
10-12-1969
SSC Napoli - Ajax
1 - 0
21-01-1970
Ajax - SSC Napoli
4 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.