actueel background image

Jupiler Pro League tot 31 juli opgeschort

06 mei 2020 | 16:20 0

De Jupiler Pro League en de overige Belgische sportcompetities zijn per direct opgeschort tot 31 juli 2020. De premier Sophie Wilmés maakte het nieuws woensdagmiddag bekend tijdens de persconferentie omtrent het corona-virus.

Er is voor de Belgische clubs duidelijkheid gekomen, aangezien het seizoen niet meer hervat kan worden. Het nieuwe voetbalseizoen zou op 1 augustus 2020 moeten starten, maar dat is nog onzeker.

Licenties van Belgische clubs

Het competitieseizoen 2019/2020 werd begin maart stilgelegd. Er waren op dat moment 29 speelrondes afgewerkt in de Jupiler Pro League. Er werd tijdens een algemene vergadering besloten om het seizoen niet meer te hervatten en Club Brugge als landskampioen uit te roepen. De definitieve beslissing kwam er echter niet, aangezien er nog duidelijkheid moest komen vanuit de Belgische overheid. D

Er zijn nog vele clubs in onduidelijkheid over hun licentie voor het nieuwe seizoen, daarover komt op 15 mei meer duidelijkheid. De Belgische topclub Standard Luik is één van de clubs die hoogstwaarschijnlijk geen licentie ontvangt voor het seizoen 2020/2021.

Europese tickets

Club Brugge was begin maart de koploper in de Jupiler Pro League en zal naar alle waarschijnlijkheid worden uitgeroepen tot landskampioen. De club mag zich dan ook gaan opmaken voor een avontuur in de UEFA Champions League.

De overige Europese tickets moeten dan nog worden vergeven en daarover is nog de nodige onduidelijkheid. Het grootste vraagstuk is de bekerfinale, die mogelijk wel nog gespeeld zou kunnen gaan worden. Er bestaat een grote kans dat de Jupiler Pro League het voorbeeld van de Eredivisie volgt en de tickets op basis van de huidige ranglijst vergeeft.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.