actueel background image

Jackie Groenen vertrekt naar Paris Saint-Germain

15 sep 2022 | 13:36 0

In de ochtend van 15 september werd bekendgemaakt dat Jackie Groenen haar club Manchester United heeft ingeruild voor een avontuur in Parijs. De middenveldster heeft voor drie jaar getekend bij de Franse grootmacht, die een flink bedrag voor de transfer hebben neergelegd.

De duurste Nederlandse speelster ooit

Naar verluidt betaalt Paris Saint-Germain 150.000 euro voor Groenen, wat haar de duurste Nederlandse speelster ooit maakt. Groenen was al langer in gesprek met de Parijse club, maar vloog afgelopen dinsdag over naar Frankrijk voor een ontmoeting met de staf en speelsters. De middenveldster komt niet in een geheel vreemd team terecht: ook Lieke Martens, teamgenoot in Oranje, speelt bij PSG. Martens maakte eerder deze zomer de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain.

Reden van vertrek

Naar haar zin had Groenen het zeker in Manchester, maar de club heeft zich dit seizoen wederom niet gekwalificeerd voor de Champions League. Om Champions League ervaringen op te doen, was Groenen genoodzaakt naar een andere club te vertrekken. Met Manchester United werd ze drie keer op rij vierde in de FA Women’s Super League. Paris Saint-Germain was verzekerd van een Champions League ticket dankzij de tweede plaats in de competitie vorig jaar.

Groenen kwam eerder al uit voor SGS Essen, FCR Duisburg, Chelsea en FFC Frankfurt.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.