Club

Paris Saint-Germain Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Locatie:
Paris

Programma Paris Saint-Germain Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Paris Saint-Germain vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Paris Saint-Germain Vrouwen in de 1e Franse Divisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Paris Saint-Germain Vrouwen actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Paris Saint-Germain Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van Paris Saint-Germain Vrouwen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Paris Saint-Germain Vrouwen selectie

Socials
@psg_feminines
Posts
Volgers
Volgend

Alles over het vrouwenelftal van PSG

De vrouwenvoetbalclub Paris Saint-Germain Féminines komt uit Frankrijk. De club uit Parijs speelt momenteel in de Division 1, het hoogste Franse voetbalniveau voor vrouwenclubs. Het eerste mannenelftal van Paris Saint-Germain is een grootmacht in eigen land en een bekend gezicht in de UEFA Champions League. De vrouwenafdeling van PSG speelt haar thuiswedstrijden in het Stade Charléty in Parijs.

Geschiedenis

De vrouwenploeg van Paris Saint-Germain bestaat sinds 1991. Het team debuteerde op het hoogste niveau, maar na één seizoen degradeerde PSG naar het tweede niveau. In 1994 keerde Paris Saint-Germain Féminines weer terug in de Division 1. Opnieuw wist het zich niet te handhaven. In 2001 promoveerde de damesploeg Paris Saint-Germain weer naar het hoogste niveau. In 2010 won PSG (vrouwen) zelfs de Coupe de France. In datzelfde seizoen eindigde het damesteam op de 2e plek in de Division 1. In 2015 bereikte Paris Saint-Germain de finale van de UEFA Women’s Champions League.

Stade Charléty

Het eerste dameselftal van Paris Saint-Germain speelt haar thuiswedstrijden in het Stade Charléty. Het stadion biedt plaats aan 20.000 toeschouwers. Alle zitplaatsen in het Stade Charléty zijn overdekt. Naast een voetbalstadion worden er ook andere sporten beoefend, waaronder atletiek.

Loes Geurts bij Paris Saint-Germain

Een van de bekendste oud-speelsters van Paris Saint-Germain is Loes Geurts. De Nederlandse keepster speelde in het seizoen 2016/2017 voor de Franse topclub. Geurts kwam ook 123 keer in actie voor het Nederlands vrouwenelftal. Geurts speelde in haar carrière ook voor AZ, FFC Heike Rheine enTelstar. Momenteel staat de doelvrouw onder contract bij Kopparbergs/Göteborg.