actueel background image

Heet avondje Champions League in Napoli

17 apr 2023 | 16:19 0

De spannendste kwartfinale in de Champions League is zonder twijfel de Italiaanse clash tussen Napoli en AC Milan. Op voorhand was Napoli de absolute topfavoriet, maar door de nederlaag in Milaan ligt alles helemaal open. Lukt het Napoli zich te herstellen op weg naar de finale of eindigt het Europese avontuur toch verrassend genoeg al in de kwartfinale?

Vooruitblik

Napoli is hard op weg naar het eerste kampioenschap sinds 1990 en ook in de Champions League lijkt de weg naar de finale open te liggen. Napoli zit aan de gunstige kant van het schema met AC Milan, Inter en Benfica. Napoli leek een vrije doortocht te krijgen richting Istanbul, maar Milan is tot nu toe een plaag. In Milaan werd het 1-0 en Milan bewees dit seizoen al te kunnen winnen in Napoli. Maakt Milan de Napolitaanse nachtmerrie waar?

Napoli moet seizoen extra glans geven

De titel lijkt Napoli niet meer te kunnen ontgaan in de Serie A. Daarmee is het seizoen hoe dan ook historisch en geslaagd. Maar als er ooit de kans is op een Champions League-finale, dan is het dit jaar. Napoli zit aan de kant van het schema met twee andere Italiaanse ploegen die allebei ver onder Napoli staan in de competitie. In de kwartfinale leek de loting dan ook gunstig. Nummer 4 AC Milan kwam uit de koker rollen, maar Milan begint zich langzaamaan te ontpoppen als ware angstgegner.

In de competitie verloor Napoli begin deze maand al met 0-4 in eigen huis van AC Milan. Dat leek een incident, maar ook in de heenwedstrijd in de Champions League ging het mis. Napoli verloor in Milaan met 1-0. Een minimale nederlaag met voldoende perspectief. Napoli moet dit in eigen huis makkelijk kunnen repareren. Al gaat het even niet meer vanzelf in Napels. De laatste twee thuiswedstrijden werd er zelfs niet gescoord.

Bij de bookmakers is Napoli zelfs niet meer de grote favoriet. Zij keren namelijk een stuk minder uit wanneer AC Milan de volgende ronde bereikt, dan wanneer het Napoli lukt. Toch zien wij Napoli nog altijd als favoriet. De hele wereld heeft gezien waar zij toe in staat zijn en dat is een stuk meer dan wat Milan in zijn mars heeft. Maar dat het spannend gaat worden, dat lijkt vanzelfsprekend.

AC Milan wil terug naar Europese top

Het is heel lang geleden dat we AC Milan hebben zien schitteren in de Champions League. Iedere liefhebber heeft het grote Milan met spelers als Seedorf en Kaká nog op het netvlies staan, maar dat is inmiddels jaren geleden. Milan is de afgelopen jaren niets meer dan een figurant in Europa. Vorig seizoen werden ze eindelijk weer eens landskampioen en dit jaar tellen ze ook weer mee op het hoogste Europese podium.

Een halve finale ligt nu zelfs in het verschiet. Als underdog begonnen ze aan het tweeluik met Napoli, maar de rollen zijn omgedraaid. Milan is niet meer bang voor Napoli en voelt zich gesterkt door de twee recente overwinningen. Zeker de 0-4 in het hol van de leeuw heeft ze goed gedaan. In de achtste finale liet Milan al zien goed te zijn in het verdedigen van een voorsprong. Vraag dat maar aan Tottenham Hotspur.

Kan Milan dit ook tegen Napoli? Dat zij de Champions League belangrijk vinden, dat bleek dit weekend. In het Serie A-duel met Bologna speelde maar liefst tien andere spelers dan in de Champions League. Alleen keeper Maignan mocht blijven staan. De rest kreeg rust om zich optimaal voor te bereiden op de kwartfinale.

Statistieken

– AC Milan won de laatste twee wedstrijden van Napoli
– Napoli is de koploper in Italië, Milan de nummer vier
– Napoli scoorde de laatste twee thuiswedstrijden niet

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
12-04-2023
AC Milan - Napoli
1 - 0
02-04-2023
Napoli - AC Milan
0 - 4
18-09-2022
AC Milan - Napoli
1 - 2
06-03-2022
Napoli - AC Milan
0 - 1
19-12-2021
AC Milan - Napoli
0 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.