actueel background image

Frankrijk laatste hobbel op weg naar Messi’s ultieme droom

18 dec 2022 | 09:10 0

Argentinië treft aankomende zondag in de WK-finale Frankrijk. Veel aandacht zal uitgaan naar dé ster aan Argentijnse zijde, Lionel Messi. Hij speelt zijn laatste WK-wedstrijd en krijgt de allerlaatste kans om deze titel aan zijn prijzenkast toe te voegen. De Fransen willen hun tweede wereldtitel op rij behalen. Het belooft vuurwerk te worden.

Vooruitblik

De landen speelde tot nu toe twaalf keer tegen elkaar. In de helft van de wedstrijden kwam Argentinië als winnaar uit de strijd. Driemaal werd er gelijkgespeeld en drie keer wisten de Fransen te winnen. Eén van deze drie overwinningen was tijdens het laatste WK in Rusland. In de achtste finale wist Frankrijk in een doelpuntenfestijn met 4-3 te winnen.

Voor deze WK-finale is het ingewikkeld om een duidelijke favoriet aan te wijzen. Dit is ook terug te zien in de quoteringen die bookmakers online aanbieden. Deze zijn nagenoeg gelijk. Voor Frankrijk je 2.80 keer je inzet terug en voor Argentinië iets meer, namelijk 2.85.

Argentinië wil voor de derde keer wereldkampioen worden

Argentinië kent tot nu toe een goed toernooi. Op de openingswedstrijd na, die verrassend met 2-1 werd verloren van Saudi-Arabië, zijn de Argentijnen relatief makkelijk doorgedrogen tot de finale. In de knock-out fase werden Australië, Nederland en Kroatië verslagen. Vooral tegen Kroatië gebeurde dit op een overtuigende manier. De Kroaten werden verslagen met 3-0.

Bij Argentinië speelt Lionel Messi naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste interland. Volgens vele is hij één van de beste voetballers aller tijden. Messi heeft een gigantische prijzenkast, alleen de WK-titel ontbreekt nog. Het zou een kroon op zijn carrière zijn mocht Argentinië de finale winnen.

Messi staat qua doelpunten voor het nationale team op 96 stuks en nadert de magische grens van honderd. Om in één wedstrijd vier keer te scoren lijkt wat te veel van het goede, al weet je het met Messi nooit. Dit toernooi heeft hij er alweer vijf doelpunten in liggen, net als Kylian Mbappé. Olivier Giroud en Julian Alvarez volgen met vier doelpunten. Voor de topscoorderstitel lijkt de strijd tussen deze vier spelers te gaan.

Argentinië staat zondag voor de zesde keer in de geschiedenis in de WK-finale. Drie van die finales werden verloren door de Argentijnen. Tweemaal werd er gewonnen. Dat was in 1978 en 1986. De laatste finale die het land speelde was in 201. Toen werd er met 1-0 verloren van Duitsland.

Frankrijk gaat voor twee op een rij

Bij Frankrijk maakt vooral wonderkind Kylian Mbappé indruk. Aan zijn hand komt Frankrijk tot nu toe makkelijk het toernooi door. In de knock-out fase wonnen de Fransen van Polen, Engeland en Marokko. De laatste horde die genomen moet worden zijn de Argentijnen.

Waar de tegenstander in de finale over een wereldster beschikt, hebben ‘Les Bleus’ met Mbappé hun eigen wereldster in de vorm. Vrijwel alles draait om hem en hij bewijst tot nu toe elke wedstrijd zijn waarde voor de Fransen. Op dit moment heeft hij al vijf keer het net weten te vinden en gaf hij twee assists. Naast voor de tweede keer wereldkampioen worden wil Mbappé ook topscorer van het toernooi worden.

Het vorige WK in Rusland werd ook gewonnen door Frankrijk. De Fransen kunnen zondag geschiedenis schrijven door als derde land ooit, twee achtereenvolgende WK’s te winnen. Dit lukte tot nu toe alleen Italië in 1934 en 1938 en Brazilië in 1958 en 1962. Voor Frankrijk kan het zondag in totaal de derde eindoverwinning worden op WK.

Statistieken

– Argentinië kan voor de derde keer wereldkampioen worden.
– Lionel Messi won de wereldtitel nog nooit.
– Argentinië heeft in onderlinge duels vaker gewonnen van de Fransen dan andersom.
– Argentinië heeft met Lionel Messi 5 doelpunten en Julian Alvarez 4 doelpunten twee potentiële eindwinnaars voor de topscoorderstitel in het team.
– Frankrijk kan voor de derde keer wereldkampioen worden.
– Frankrijk kan als derde land ooit, twee WK-titels achter elkaar behalen.
– De laatste wedstrijd tegen Argentinië wisten de Fransen te winnen met 4-3 tijdens het laatste WK.
– Kylian Mbappé met vijf doelpunten en Olivier Giroud met vier doelpunten maken beide nog kans op de topscoorderstitel dit WK.

Lees meer over voetbalwedden.

Onderlinge resultaten

18-12-2022
Frankrijk – Argentinië
4 - 3
11-02-2009
Frankrijk – Argentinië
0 - 2
07-02-2007
Frankrijk – Argentinië
0 - 1
26-03-1986
Frankrijk – Argentinië
2 - 0
06-06-1978
Argentinië – Frankrijk
2 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.