actueel background image

Feyenoord vecht voor laatste kans in Europa League

02 nov 2022 | 11:04 0

Het is alles of niets donderdagavond voor Feyenoord in Poule F van de Europa League. De Rotterdammers nemen het dan om 18:45 uur op tegen SS Lazio. Wil Feyenoord nog wat betekenen in Europa dan is de opdracht duidelijk; winnen! Niets meer dan dat.

Vooruitblik

De spanning in Poule F is ongekend. Het wordt beslist op de laatste speeldag, alle ploegen hebben het in eigen hand. Aan kop gaan SS Lazio en Sturm Graz met 8 punten. Feyenoord en het Deense Midtjylland volgen met 5 punten.

Feyenoord zal zich met terugwerkende kracht nog wel een paar keer voor de kop slaan. De ploeg van Arne Slot ging in de laatste wedstrijd diep in blessuretijd onderuit tegen Sturm Graz. Tot dat moment hadden de Rotterdammers nog een prima uitgangspositie. Deze is nu een stuk beroerder, maar onmogelijk is het zeker niet.

Feyenoord moet en wil door in Europa!

Voor de wedstrijd tegen Lazio zijn de messen bij Feyenoord flink geslepen. Waar vorig jaar een supergoed Europees seizoen werd afgesloten met een finaleplaats in Conference League, kan het Europese avontuur na donderdag plotsklaps klaar zijn. Dat moet voorkomen worden. Bij winst is zowel overwintering in de Europa League als de Conference League nog mogelijk.

Wisselvallig

De vorm van Feyenoord mogen we als wisselvallig bestempelen. Feyenoord wisselt goede wedstrijden dit seizoen nog te vaak af met onnodige flaters. Zo werd er uit bij AZ keurig met 1-3 gewonnen, om vervolgens thuis twee onnodige punten te verliezen tegen Fortuna Sittard. De grote vraag is of de mannen van succestrainer Arne Slot in staat zijn om thuis over Lazio heen te knallen en zo hopelijk de overwintering in de Europa League veilig te stellen.

Lazio Roma wil groepswinnaar worden

Lazio heeft op dit moment de beste papieren in groep F. Zij staan met 8 punten bovenaan. Opvallend is wel dat zij eerste staan met een negatief doelsaldo. De ploeg van trainer Maurizio Sarri maakte er 9 en kreeg er maar liefst tien tegen. Daar liggen dus zeker kansen voor Feyenoord.

De generale repetitie voor het duel met Feyenoord verliep ook niet lekker. Er werd afgelopen zaterdag in eigen huis met 1-3 verloren van Salernitana, de nummer 10 van de Serie A. Het was de pas de tweede nederlaag in twaalf wedstrijden voor Lazio, dat 5e staat in Italië.

De Italianen hebben donderdag aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, al wordt dat geen makkelijk klusje in een kolkende kuip!

Onderling resultaat

Om door te gaan in de Europa League moet Feyenoord hoe dan ook met minimaal twee doelpunten verschil winnen van Lazio. In de Europa League is het onderling resultaat belangrijker dan het doelsaldo, dat wel in het voordeel is van Feyenoord.

Bij een overwinning met twee doelpunten of meer is Feyenoord zeker van de tweede plaats. De eerste plaats ligt ook nog in het verschiet, maar daarvoor zijn de Rotterdammers afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen Sturm Graz en FC Midtjylland. Wanneer de Denen thuis winnen van Sturm Graz is een eerste plaats nog mogelijk.

Het doemscenario, waar we niet op hopen, is dat Feyenoord verliest en FC Midtjylland minimaal een punt pakt in eigen huis. Dan is Feyenoord klaar in Europa.

Statistieken

  • – Feyenoord staat derde in de poule met 5 punten
   – Feyenoord staat momenteel 5de in de Eredivisie
   – SS Lazio staat eerste in de poule met 8 punten
   – SS Lazio beschikt over een negatief doelsaldo (9 voor en 10 tegen)
 •           – Lazio heeft met Sergej Milinkovic-Savic, Vecino en Pedro drie spelers die 2 keer scoorden in de EL
   – Lazio staat vijfde in de Serie A met 8 punten achterstand op Napoli
   – Feyenoord spits Santiago Giménez heeft er dit toernooi al 3 in liggen

Laatste 3 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
08-09-2022
Lazio Roma – Feyenoord
4 - 2
08-03-2000
Feyenoord – Lazio Roma
0 - 0
29-02-2000
Lazio Roma – Feyenoord
1 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.