actueel background image

Feyenoord start nieuwe jaar met kraker in Utrecht

07 jan 2023 | 08:55 0

Feyenoord trapt 2023 zondag af in Utrecht. De Rotterdammers willen winnen om koploper te blijven in de Eredivisie, maar hebben het historisch gezien nooit makkelijk in de Galgenwaard. Kan FC Utrecht voor een stunt zorgen?

Vooruitblik

FC Utrecht-uit is voor de topclubs nooit een makkie. Ook voor Feyenoord niet. Vorig seizoen werd er bijvoorbeeld nog kansloos met 3-1 verloren. Dit seizoen ligt zo’n nederlaag niet in lijn der verwachting. Feyenoord zat er voor de winterstop lekker in en wil de koppositie behouden. Wij verwachten daarom een overwinning van de Rotterdammers.

Onrust in utrecht

De WK-break was voor FC Utrecht een onrustige. Tijdens de winterstop is er wat voorgevallen tussen trainer Henk Fraser en aanvaller Amin Younes. Hierbij greep Fraser de speler bij de keel. De trainer trok zijn conclusies voor zijn gedrag en vertrok uit de Domstad. Geen ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft dus. Inmiddels staat oud-speler Michael Silberbauer voor de groep. Hij moet FC Utrecht nieuw succes brengen. De club mikt zoals ieder jaar op Europees voetbal en in de droom van eigenaar Hans van Seumeren wordt FC Utrecht snel kampioen van Nederland. Hij wil met zijn club de top aanvallen.

Een klein aanvalletje op de top kunnen ze zondag al doen door te winnen van Feyenoord. FC Utrecht staat op een teleurstellende zevende plaats, maar bij winst op de koploper doen ze weer helemaal mee.

Feyenoord-trein dendert door

Hoe onrustig het is bij FC Utrecht, zo rustig is het bij Feyenoord. Daar heeft Arne Slot de boel volledig onder controle. De Rotterdammers zijn de verassende koploper en presteren al lange tijd stabiel. Er werd dit seizoen pas één keer verloren, dat was op bezoek bij PSV. Die nederlaag dateert alweer van september. Waar Feyenoord niet lang geleden met knikkende knieën naar Utrecht ging, is dat dit jaar anders. Feyenoord straalt vertrouwen uit en is niet bang. Ook in Europa doet de club sinds de komst van Slot weer helemaal mee. Vorig seizoen werd de finale van de Conference League bereikt en dit seizoen zijn ze als enige Nederlandse ploeg al geplaatst voor de achtste finale van de Europa League.

Een titel zou goed in het plaatje passen, maar om te beginnen moet er zondag gewonnen worden in Utrecht. Feyenoord is absoluut de favoriet, maar makkelijk wordt het niet.

Statistieken

– Feyenoord is koploper in de Eredivisie
– Bij FC Utrecht vertrok Henk Fraser wegens grensoverschrijdend gedrag
– Michael Silberbauer maakt zijn debuut als trainer in de Eredivisie
– Topscorer bij Feyenoord is Danilo met 8 doelpunten
– Topscorer bij FC Utrecht is Bas Dost met 6 goals
– FC Utrecht staat zevende in de Eredivisie
– Feyenoord verloor pas 1x dit seizoen

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
24-04-2022
Feyenoord - FC Utrecht
2 - 1
29-08-2021
FC Utrecht - Feyenoord
3 1
23-05-2021
Feyenoord - FC Utrecht
2 - 0
11-04-2021
FC Utrecht - Feyenoord
1 - 2
29-11-2020
Feyenoord - FC Utrecht
1 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.