actueel background image

Feyenoord ontvangt FC Utrecht in de Kuip

23 apr 2022 | 14:47 0

Aankomende zondagmiddag zijn de ogen gericht op een absolute topwedstrijd in de Eredivisie. Feyenoord zal het in eigen huis gaan opnemen tegen de subtopper FC Utrecht. De wedstrijd zal om 14:30 uur worden afgetrapt in een uitverkocht en volgepakt stadion. Feyenoord kan een enorme stap zetten richting directe plaatsing voor Europees voetbal, terwijl FC Utrecht de punten nodig heeft om zich te plaatsen voor de play-offs.

Vooruitblik

Feyenoord is vanzelfsprekend de grote favoriet in de kraker tegen FC Utrecht. De Rotterdammers staan op de 3e plaats en zal de druk moeten opvoeren op PSV. Het gevulde stadion zal de ploeg wederom naar voren schreeuwen. Daarnaast zal Feyenoord zich willen revancheren voor de nederlaag in de Galgenwaard. De Rotterdammers zijn al negen thuiswedstrijden op rij ongeslagen tegen de aankomende opponent. De kans lijkt enorm dat de thuisploeg daar een tiende wedstrijd aan zal gaan toevoegen.

Feyenoord aast op de 2e plaats

Feyenoord staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 61 punten uit 29 wedstrijden. Er zijn nog maar vijf wedstrijden te spelen en de achterstand op PSV bedraagt zeven punten. De bal is rond en er kan nog van alles gebeuren. Het seizoen van Feyenoord is sowieso al geslaagd, aangezien de ploeg de halve finale wist te bereiken van de UEFA Conference League. De Rotterdammers zijn al zes thuisduels op rij ongeslagen, maar speelde wel driemaal gelijk. Daarnaast won Feyenoord zeven van de laatste negen thuisduels tegen FC Utrecht.

FC Utrecht gaat voor de play-offs

FC Utrecht staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 42 punten uit 29 wedstrijden. De Domstedelingen zijn bezig aan een negatieve reeks. FC Utrecht won slechts één van de laatste acht wedstrijden, namelijk een uitduel bij sc Heerenveen (1-2). De laatste twee competitieduels eindigde in een gelijkspel tegen Fortuna Sittard (1-1) en RKC Waalwijk (1-1). Echter is FC Utrecht wel al drie uitduels op rij ongeslagen, maar won het slechts twee van de laatste negen uitwedstrijden. De ploeg won in 2014 voor de laatste keer een uitduel bij Feyenoord.

Statistieken

– Feyenoord staat op de 3e plaats in de Eredivisie
– Feyenoord verloor geen van de laatste zes thuiswedstrijden
– Feyenoord speelde drie van de laatste zes thuiswedstrijden gelijk
– Feyenoord won zeven van de laatste negen thuisduels tegen FC Utrecht
– FC Utrecht staat op de 7e plaats in de Eredivisie
– FC Utrecht won één van de laatste acht duels
– FC Utrecht speelde de laatste twee duels met 1-1 gelijk
– FC Utrecht won één van de laatste tien uitduels in de Kuip

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
29-08-2021
FC Utrecht - Feyenoord
3 - 1
23-05-2021
Feyenoord - FC Utrecht
2 - 1
11-04-2021
FC Utrecht - Feyenoord
1 - 2
29-11-2020
Feyenoord - FC Utrecht
1 - 1
22-12-2019
FC Utrecht - Feyenoord
1 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.