actueel background image

Feyenoord ontvangt aartsrivaal Ajax

17 dec 2021 | 13:20 0

De Klassieker wordt weer gespeeld op zondag 19 december 2021. Het is één van de belangrijkste en mooiste wedstrijden van het seizoen voor beide ploegen. Daarnaast staan de twee clubs op evenveel punten en staat er dus veel op het spel. Dennis Higler zal op de zondagmiddag om 14:30 uur het startsignaal geven en de wedstrijd is live te volgen bij ESPN en Radio 1. Feyenoord won in 2019 voor het laatst van Ajax, terwijl de Amsterdammers de laatste vier Klassiekers wisten te winnen.

Vooruitblik

Feyenoord geniet thuisvoordeel, maar helaas zal er geen publiek bij deze kraker aanwezig zijn. Daarnaast hebben de laatste edities van dit duel bewezen dat de bezoekers geen angst kennen voor De Kuip. Feyenoord heeft een teleurstellende speelweek achter de rug, terwijl Ajax vorig weekend nog onderuit ging in de Johan Cruijff Arena. Het zal een spannende wedstrijd gaan worden, waarin het geluk een belangrijke factor zal gaan spelen. De bookmakers zijn unaniem, Ajax is de grote favoriet voor de overwinning.

Op 27 januari 2019 scoorde Feyenoord voor het laatst tegen Ajax. De Amsterdammers wisten daarentegen elf keer te scoren in vier wedstrijden.

Teleurstellende week van Feyenoord

Feyenoord is terug te vinden op de 3e plek in de Nederlandse competitie. De club heeft 36 punten, net zoveel als de eerstvolgende opponent. Trainer Arne Slot wist een geweldige ploeg bij elkaar te krijgen en de club kan daardoor gezien worden als een titelkandidaat. Een overwinning op Ajax zou betekenen dat de voetbalclub over zijn rivaal gaat op de ranglijst. Dat had allang het geval kunnen zijn, maar Feyenoord speelde in de vorige speelronde gelijk tegen FC Groningen (1-1). Enkele dagen later werd de Rotterdamse club ook uit het bekertoernooi gegooid door FC Twente (2-1).

In de eigen Kuip zijn de prestaties van Feyenoord alweer stukken beter. De club wist 13 van de 14 thuiswedstrijden in het huidige voetbalseizoen te winnen en speelde slechts één keer gelijk. De laatste vier thuiswedstrijden eindigde in een overwinning voor Feyenoord. De resultaten tegen Ajax zijn minder, want Feyenoord won maar twee van de laatste tien thuisduels tegen de Amsterdamse rivaal. In 2019 boekte Feyenoord voor de laatste keer een overwinning op Ajax. Vorig seizoen wonnen de bezoekers met ruime cijfers (0-3).

Ajax kan zegereeks op Feyenoord uitbreiden

Ajax staat dankzij een beter doelsaldo op de 2e plek in de Eredivisie en heeft ook 36 punten weten te behalen. De Amsterdammers kennen een indrukwekkend seizoen, maar verloren vorig weekend met 1-2 van AZ. Het aantal tegendoelpunten werd in één klap verdubbelt, maar de ploeg kwam dit seizoen ook al 49 keer tot scoren in de Eredivisie. De topclub won zes van de laatste zeven duels, waaronder in het KNVB bekertoernooi met 4-0 van Barendrecht. In dat duel kregen alle A-spelers rust, terwijl Feyenoord met de eerste ploeg ook nog een verlenging moest afwerken.

In de meest recente Klassiekers was het Ajax dat de boventoon had. De Amsterdamse voetbalclub won drie van de laatste vier ontmoetingen in De Kuip, waaronder tweemaal met 0-3. De Ajacieden verloren dit seizoen nog geen uitduel, zelfs niet in de UEFA Champions League. De ploeg kan zich geweldig opladen voor topwedstrijden zoals De Klassieker.

Statistieken

– Feyenoord staat op de 3e plek in de Eredivisie
– Feyenoord verloor nog geen thuisduel in het huidige seizoen
– Feyenoord won twee jaar geleden voor het laatst van de rivaal
– Feyenoord wist 13 van de 14 thuisduels te winnen in het huidige seizoen
– Feyenoord ging vorig seizoen met 0-3 onderuit tegen Ajax
– Ajax staat op de 2e plek in de Eredivisie
– Ajax scoorde al 49 doelpunten in het huidige seizoen
– Ajax verloor nog geen uitduel in het huidige seizoen
– Ajax won de laatste twee uitduels bij Feyenoord met 0-3

Laatste 5 uitslagen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
9 mei 2021
Feyenoord - Ajax
0 - 3
17 januari 2021
Ajax - Feyenoord
1 - 0
27 oktober 2019
Ajax - Feyenoord
4 - 0
27 februari 2019
Feyenoord - Ajax
0 - 3
27 januari 2019
Feyenoord - Ajax
6 - 2

Odds van Bet365

Wedden op de Eredivisie wedstrijd Ajax – Feyenoord:

Feyenoord wint: 4,33 euro
Ajax wint: 3,80 euro
Gelijkspel: 1,75 euro

Beide clubs scoren: 1,53 euro
Minimaal 1,5 doelpunten in de 1e helft: 2,25 euro
Haller scoort 1e doelpunt: 4,75 euro

Odds Jack’s sportsbook

Wedden bij Jack’s

Feyenoord wint: 4,20 euro
Ajax wint: 4,30 euro
Gelijkspel: 1,77 euro

Ontvang 50% extra winst bij Jack’s wanneer je inzet op Feyenoord – Ajax.*

* Voorwaarden bonus:

  • De promotie is tijdelijk (17 december 13:00 uur tot 19 december 2021 14:30uur)
  • Maximale inzet bedraagt €100
  • Maximale extra winst bedraagt €25
  • Niet geldig in combinatie met andere bonussen
  • Eenmalig te gebruiken voor Feyenoord wint of Ajax wint
  • Algemene voorwaarden van Jack’s van toepassing
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.