actueel background image

Zoveel kans maakt FC Twente op handhaving in de Eredivisie

17 jul 2019 | 14:53 0

FC Twente beleefde een jaar geleden zijn grootste dieptepunt in de clubgeschiedenis. De Tukkers degradeerde uit de Eredivisie nadat het op de laatste plaats was geëindigd in de competitie. Maar het verblijf in de Keuken Kampioen Divisie duurde niet lang, want na één seizoen keert de club weer terug op het hoogste niveau. Het doel voor het Eredivisieseizoen 2019/2020 is duidelijk, FC Twente moet zich handhaven in de Eredivisie. Maar hoeveel kans maakt de ploeg hier nu eigenlijk op?

Grote club in Nederland

FC Twente is één van de grootste voetbalclubs van Nederland en de achterban is hondstrouw. Zelfs in het afgelopen seizoen kwamen er nog ruim 26.000 supporters naar het stadion. Dat zal aankomend seizoen niet anders zijn, want er zijn al meer dan 20.000 seizoenkaarten verkocht. FC Twente heeft een begroting van rond de 23 miljoen euro, maar desondanks kan het weinig uitvoeren op de transfermarkt. Dankzij investeringen kan de club ruim één miljoen euro uitgeven, waardoor het op zoek moet gaan naar huurspelers en transfervrije spelers.

Nieuwe aanwinsten

Ondanks het feit dat FC Twente niet veel kan uitrichten op de transfermarkt heeft de club wel al diverse spelers weten aan te trekken. De bekendste van allemaal is oud-international Paul Verhaegh, de verdediger komt transfervrij na een langdurig avontuur in Duitsland. In juli werd ook de komst van het grote Japanse-talent Keito Nakamura bekendgemaakt. De Japanner komt op huurbasis over van Gamba Osaka. Maar ook de Georgiër Giorgi Aburjania kwam voor twee jaar over van Sevilla FC. De Spanjaard Julio José Pleguezuelo Selva wist niet door te breken bij Arsenal en tekende afgelopen zomer een contract in Enschede.

Andere namen die zich bij de selectie zullen voegen zijn José Matos (Cádiz), Lindon Selahi (Standard Luik) en Rafik Zekhnini (Fiorentina). Daarnaast kan FC Twente aankomend seizoen ook rekenen op de belangrijke spelers van vorig seizoen, waaronder Wout Brama en Kevin Boere. FC Twente lijkt dus klaar voor het nieuwe voetbalseizoen in de Eredivisie.

Sterk voorgaand seizoen

Hoewel de directie van FC Twente heeft aangegeven dat handhaving het doel is voor aankomend seizoen, lijkt er misschien stiekem wel wat meer in te zitten. In het voorgaande seizoen wist FC Twente maar liefst 25 van de 38 competitieduels te winnen, slechts acht keer ging er een wedstrijd verloren. In eigen huis werden 12 van de 19 duels gewonnen. Opmerkelijk is vooral dat de Twentenaren afgelopen seizoen het allerbeste presteerde in uitwedstrijden, namelijk 13 van de 19 uitwedstrijden gingen gewonnen. Er zal dus niet alleen in Enschede moet worden gelet op de sterke selectie van FC Twente.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.