actueel background image

FC Twente-fans: ‘’het is zoveel meer dan een potje voetbal’’

16 jul 2020 | 14:53 0

De supporters van FC Twente hebben een geweldig imago als het gaat om clubliefde en dat bleek ook de laatste paar maanden. De voetbalwereld lag volledig stil door de coronacrisis en de inkomsten vielen weg bij de clubs. Een financieel zware tijd, ook voor de Nederlandse voetbalclubs. De supporters van FC Twente gingen wederom als één verenigd blok achter de door hun geliefde club staan. De supporters deden dit na de degradatie uit de Eredivisie en nu ook tijdens de coronacrisis. De fans van FC Twente hebben massaal hun seizoenkaart verlengd.

Supporters verlengen seizoenkaart

De trouwe supporters van FC Twente kregen tot eind juni de kans om hun seizoenkaart te verlengen. Dit gebeurde massaal, want 17.834 fans reserveerden opnieuw hun vaste plek op het tribune. Rond de 84% van de supporters kozen ervoor om FC Twente ook in het seizoen 2020/2021 te steunen. De vrije verkoop van de seizoenkaarten begon kortgeleden en de teller staat op dit moment al op 18.259 (14 juli 2020). De kans lijkt dan groot dat er meer dan 20.000 seizoenkaarten over de toonbank zullen gaan. Hierdoor heeft de club wat meer ademruimte gekregen in deze lastige tijd. Er stonden voorafgaand aan de vrije verkoop al 200 supporters in de wachtrij voor seizoenkaart.

Supporters zijn het eens: ‘’Het is ons leven’’

Een groot aantal supporters is ook actief op Facebook en heeft zich verenigd in de populaire groep ‘Twentefans’. Wij trokken de stoute schoenen aan en vroegen de supporters wat clubliefde voor hun is. De supporter Erwin was zeer duidelijk: ‘’ ‘In goede en slechte tijden sta je voor, achter en naast de club. Samen zorgen wij dat we iedere situatie doorkomen’. En ook Sanne wist haar liefde voor FC Twente goed onder woorden te brengen: ‘’Het is zoveel meer dan een potje voetbal. Het is ons leven’’.

FC Twente-supporter Brutus Stegeman vergeleek zijn liefde voor de club uit Enschede met de liefde voor een ander persoon. ‘’Dat is een gevoel, hetzelfde gevoel dat je hebt als je verliefd wordt op een man of een vrouw. Tel daarbij het sociale aspect op van het samenzijn onder het genot van een biertje in een schitterde ambiance en je hebt de clubliefde te pakken’’. Stegeman wilt echter ook wel wat terugzien voor zijn loyaliteit aan de club. ‘’Wanneer het met de FC wat minder gaat dan steken de supporters de koppen bij elkaar en laten zij zien dat ze er zijn om te blijven. Het enige wat zij ervoor terug willen zien is eerlijkheid en strijdvaardigheid op het veld en in de communicatie naar de supporters toe. Deze combinatie maakt onze FC tot het voetbal bolwerk wat het nu is. Het zal ervoor gaan zorgen dat het Twentse ros weer zal gaan floreren’’.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.