actueel background image

FC Kaiserslautern failliet, Diemers naar Feyenoord

15 jun 2020 | 14:23 0

Duitse voetbalclub 1. FC Kaiserslautern zal vandaag een faillissement aanvragen. De viervoudig landskampioen speelt momenteel in op het derde niveau en zou een schuld van ruim 20 miljoen euro hebben bij diverse schuldeisers. De club kan dat bedrag zelf niet betalen en moet om die reden faillissement aanvragen. Wat positiever nieuws uit de Eredivisie. Feyenoord is weer een speler rijker.

Lees meer over 1. FC Kaiserslautern en de nieuwe aanwinst van Feyenoord in dit artikel.

Landstitel in 1998

In het seizoen 1997/1998 werd 1. FC Kaiserslautern voor de laatste keer landskampioen van Duitsland. Destijds speelde Michael Ballack en Andreas Brehme nog voor de club. In 2001 bereikte de Duitse voetbalclub nog de halve finale van de UEFA Cup door in de kwartfinale af te rekenen met PSV. In 2012 degradeerde 1. FC Kaiserslautern uit de Bundesliga en dit had een nadelig effect op de club. De financiële problemen waren groot en uiteindelijk bleek de coronacrisis bleek financieel te zwaar voor FC Kaiserslautern.

Laatste strohalm

1. FC Kaiserslautern is van plan om direct na het faillissement op zoek te gaan naar investeerders. Het doel is een doorstart en dat is zeker niet ondenkbaar. FC Kaiserslautern heeft namelijk een rijke geschiedenis en een eigen voetbalstadion. Het Fritz Walter Stadion beschikt over een capaciteit van bijna 50.000 toeschouwers. Het afgelopen seizoen kwamen er gemiddeld rond de 20.000 supporters op de thuiswedstrijden van 1. FC Kaiserslautern af. Eerder ging de Slowaakse topclub MSK Zilina al failliet, ondanks het feit dat de club sinds 2000 maar liefst zeven keer de landstitel had gewonnen.

Diemers kiest voor Feyenoord

Mark Diemers leek lange tijd zijn carrière te gaan vervolgen bij FC Groningen. De middenvelder van Fortuna Sittard lijkt nu een andere weg ingeslagen te hebben door zijn jawoord aan Feyenoord te geven. De 26-jarige spelverdeler kwam afgelopen seizoen tot 26 wedstrijden. Hij wist daarin zevenmaal tot scoren te komen en zes assists te leveren. Hoogstwaarschijnlijk tekent Diemers maandagmiddag zijn contract in De Kuip.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.