actueel background image

KNVB beslist: exit voor amateurclubs in de KNVB Beker

18 nov 2020 | 09:01 0

De KNVB heeft afgelopen dinsdagavond bekendgemaakt dat alle amateurclubs dit seizoen niet mogen deelnemen aan de TOTO KNVB Beker. Het besluit werd genomen naar aanleiding van de coronaregels. Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB) wist het nieuws te melden op Radio 1. Naar alle waarschijnlijkheid zal er woensdagmiddag dieper worden ingegaan op het besluit door KNVB-directeur Eric Gudde.

Geen amateurvoetbal meer in 2020

De coronaregels hebben een enorme impact om het amateurvoetbal in Nederland. De amateurcompetities liggen al sinds halverwege oktober stil. De clubs komen dit jaar ook niet meer in actie. Dinsdagavond werd tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte bekend dat de huidige gedeeltelijke lockdown nog minstens tot medio januari zal duren.

De KNVB had eerder al 17 bekerwedstrijden in de KNVB Beker verplaatst naar begin december. Echter kan ook die datum van het programma worden gehaald. De verwachting is dan ook dat een meerderheid van de amateurverenigingen in Nederland te maken zal krijgen met financiële problemen, aangezien er in het restant van 2020 ook geen wedstrijd meer gespeeld mag worden.

Profclubs stromen door in het bekertoernooi

Een groot aantal amateurclubs moest normaliter een bekerwedstrijd afwerken tegen een professionele voetbalclub uit de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijden met amateurclubs zijn uit het programmaboekje gehaald. Vitesse, Willem II, PEC Zwolle, FC Groningen, NEC, Almere City, FC Volendam en MVV Maastricht plaatsen zich hierdoor direct voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

betcity logo

BetCity

8.3

€20 welkomstbonus – Bookmaker met  NL licentie

vergunning-kansspelautoriteitspeelbewust-18-plus

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.