actueel background image

Excelsior lanceert een uniek experiment

30 mrt 2016 | 08:09 0

Je hoort het niet elke dag, studenten die voetbalclubs helpen bij het vinden van nieuwe spelers. Bij Excelsior gaat men ‘studentscouts’ inhuren die wedstrijdbeelden van de Belgische en Scandinavische competitie gaan ontleden, op zoek naar talent. Football Manager komt tot leven.

Excelsior slaat een nieuwe weg in

Het lijkt misschien wat opmerkelijk, maar Excelsior is van mening dat ‘studentscouts’ de toekomst hebben. Hoe gaat het in zijn werk? Een groep studenten gaat voor de Rotterdamse club beelden analyseren van talentvolle spelers in België en Zweden en deze gegevens terugkoppelen naar de club. Met deze nieuwe aanpak hoopt Excelsior op een nieuwe Robin van Persie.

Werkwijze Excelsior

De studenten die werken voor de Rotterdammers kunnen inloggen op een digitaal videolab. Vervolgens krijgen zij opdrachten toegewezen van Excelsior. Dit kan bijvoorbeeld zijn: zoek een jonge keeper in Zweden onder de 20. Vervolgens gaan de studenten hiermee aan de slag en stellen zij een rapport op. De spelers die in dit rapport hoog genoteerd staan, worden door de scouts van Excelsior in de gaten gehouden en gevolgd.

Investering voor studenten

Commercieel manager van Excelsior Wouter Gudde laat weten dat studenten hier niets aan verdienen en het als een investering moeten zien. ”We moeten creatief zijn. Er liggen seizoenskaarten klaar voor de studenten en verder moeten zijn deze werkzaamheden zien als een investering in henzelf.”

Of het experiment zijn vruchten afwerpt weten we pas over een tijdje. Denk jij dat de Rotterdammers via deze weg nieuwe talenten binnenhaalt?

BetCity

Free bet ter waarde van €50 – Bookmaker met  NL licentie

  • De Free Bet welkomstbonus is voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder.
  • Een eerste storting van minimaal €20 is vereist.
  • Bij een storting van €20 t/m €49.99 heeft de speler recht op een €20 Free Bet.
  • Bij een storting van €50 of meer heeft de speler recht op een €50 Free Bet.
  • Als je de Free Bet welkomstbonus claimt, kun je geen andere welkomstbonussen tegelijkertijd claimen.
  • De Free Bet welkomstbonus verloopt na 30 dagen na het moment van uitgave.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.