actueel background image

EURO 2016: wie wint de Gouden Schoen?

30 mrt 2016 | 08:44 0

EURO 2016 is toe aan de halve finales. Portugal, Wales, Duitsland en Frankrijk zijn de overgebleven landen die strijden om de Europese titel. In aanloop naar de halve finales zijn er al een flink aantal mooie treffers gescoord door onder andere Dimitri Payet (tegen Roemenië) en Xherdan Shaqiri (omhaal tegen Polen). Maar wie hebben er eigenlijk het meest gescoord en strijden om de Gouden Schoen?

Sterke kwartfinale Frankrijk

Frankrijk won gisteravond in een ijzersterke kwartfinale van IJsland met 5-2. Niet alleen een grote uitslag, ook deden er een aantal Franse spelers goede zaken in het klassement van de Gouden Schoen tijdens het EK. Zo scoorde Olivier Giroud gisteren twee keer waardoor de Fransman nu aan kop gaat in het klassement.

Kandidaten Gouden Schoen EK:

1. Antoine Griezmann, Frankrijk: 4 goals (2 assists);
2. Olivier Giroud, Frankrijk: 3 goals (2 assists);
3. Dimitri Payet, Frankrijk: 3 goals (2 assists);
4. Gareth Bale, Wales: 3 goals (1 assist);
5. Alvaro Morata, Spanje: 3 goals;
6. Cristiano Ronaldo, Portugal: 2 goals (2 assists).

Beste papieren

Zoals het er nu naar uitziet heeft Griezmann de beste papieren op topscorer van dit EK te worden. De Fransman scoorde tot dusver 4 goals en heeft sowieso nog één wedstrijd om aan zijn doelsaldo te werken. Hij wordt echter op de huid gezeten door zijn landgenoten Giroud en Payet. Beide spelers hebben één goal minder dan Griezmann.

De meest opvallende naam in de top 6 is die van Morata. De Spanjaard speelde een uitstekende groepsfase en kwam drie keer tot scoren. Helaas voor Morata bleek Italië te sterk in de achtste finales.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.