actueel background image

EK 2024 Kwalificatie: alles over groep D

21 mrt 2023 | 14:18 0

De kwalificaties voor het EK 2024 gaan van start! De komende maanden worden er telkens wedstrijden gespeeld door landen in de hoop zich te kwalificeren voor het EK. De poules zijn inmiddels bekend en de eerste wedstrijden worden deze week gespeeld. Op deze pagina lees je alles over groep D.

Argentinie - Kroatie

Armenië en Turkije trappen af

Armenië en Turkije in dezelfde betekent meestal niets goeds. De landen zijn al jaren verwikkeld in een conflict. Toch zoeken de landen al jaren toenadering tot elkaar. Deze wedstrijd is daar misschien wel een goed voorbeeld van, alhoewel er natuurlijk niet veel verander kan worden aan een loting. Aan Turkije zit ook een vleugje Nederlands talent, want daar zien we Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü terugkeren bij de selectie.

Zaterdag 25 maart, 18:00 uur: Armenië – Turkije

Halve finalist WK 2022 treft Wales

Kroatië weet het over het algemeen altijd ver te schoppen op een Europees- of Wereldkampioenschap. Op het WK in 2022 wist de ploeg zelfs de halve finale te bereiken. Daar verloor het van Argentinië. Kroatië werd uiteindelijk derde op het WK. De ploeg kan voetballen, dat is één ding dat zeker is.

Aan Wales de schone taak om Kroatië de mond te snoeren, ook al is dit de eerste wedstrijd. Dat wordt sowieso een moeilijke taak, maar zeg nooit nooit. Op het EK in 2016 schopte Wales het zelfs tot de halve finale.

Zaterdag 25 maart, 21:00 uur: Kroatië – Wales

Programma deze interlandperiode

Na de twee wedstrijden op zaterdag volgt er op dinsdag 28 maart nog een speelronde. In die ronde komt Letland voor het eerst in actie. Bekijk hieronder het programma:

Dinsdag 28 maart, 20:45 uur: Turkije – Kroatië
Dinsdag 28 maart, 20:45 uur: Wales – Letland

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.