actueel background image

EK 2024 Kwalificatie: Alles over groep C

21 mrt 2023 | 11:01 0

Het Europees Kampioenschap van 2024 wordt gespeeld in Duitsland. Het grote evenement vindt plaats begint op 14 juni 2024 en de finale is op 14 juli 2024. De internationale ploegen mogen de komende tijd laten zien wat zij in hun mars hebben, want de eerste twee kwalificatierondes worden deze en volgende week gespeeld. In dit artikel vertellen we je meer over de wedstrijden in Poule C.

Engeland Senegal

Italië vs Engeland

De eerste wedstrijd die gespeeld wordt is op donderdag 23 maart. Dan staan Italië en Engeland tegenover elkaar. Gelijk een mooie pot om mee te beginnen. Deze exacte wedstrijd was namelijk de finale van het EK in 2020. Het werd 1-1 en Italië won uiteindelijk door middel van penalty’s. De regerend Europees Kampioen zag vervolgens het WK van 2022 aan de neus voorbijgaan, gezien het zich niet eens kwalificeerde. De Azzurri is er even tussenuit geweest, maar klaar om te strijden. Namen als Bonucci, Donnarumma, Verratti en Berardi zien we de komende tijd weer terugkeren op de velden.

Ook Engeland heeft weer een prima selectie. Zo zien we niet alleen topscorer Harry Kane terugkeren, maar ook Jack Grealish, Marcus Rashford, Jude Bellingham en Kieran Trippier. Engeland wil revanche voor de verloren EK 2020 wedstrijd.

Donderdag 23 maart, 20:45 uur: Italië – Engeland

Noord-Macedonië treft Malta

Noord-Macedonië neemt het op donderdagavond op tegen Malta. Wat we over deze landen kunnen schrijven? Niet zo heel veel. Noord-Macedonië was het land dat ervoor zorgde dat Italië zich niet kwalificeerde voor het WK 2022 door in de blessuretijd een doelpunt te scoren. Noord-Macedonië ging zelfs door naar de finale van de play-offs, maar wist daar niet te winnen van grootmacht Portugal. Toch heeft het land een goede indruk achter gelaten. De vraag is hoe de ploeg het de komende periode gaat doen.

Tegenstander van Noord-Macedonië is Malta. Malta wist zich nog nooit te kwalificeren voor een Europees of een Wereldkampioenschap. De nationale ploeg van Malta wist tijdens de kwalificatie voor het WK 2022 een aantal keer gelijk te spelen, maar ging veelal met grote getalen onderuit. Zo verloor het met 7-1 van Kroatië en met 6-0 van Slowakije. Kan Malta zich deze keer wel kwalificeren voor het Europees Kampioenschap?

Donderdag 23 maart, 20:45 uur: Noord-Macedonië – Malta

Programma deze interlandperiode

Het is wat oneerlijk verdeeld dit EK want er zitten maar liefst vijf ploegen in een poule. Er is dus altijd één ploeg met een paar extra dagen rust en dat is voor nu Oekraïne. De ploeg speelt niet donderdag maar zondag zijn eerste wedstrijd en mag zich dan opmaken voor een topwedstrijd tegen de Nationale ploeg van Engeland. De ploeg waar het tijdens de kwartfinale van het EK 2020 met 4-0 van verloor. Ook de Oekraïners willen revanche. Een ding is zeker: deze poule is allesbehalve saai.

Zondag 26 maart, 18:00 uur: Engeland – Oekraïne
Zondag 26 maart, 20:45 uur: Malta – Italië

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.