actueel background image

Een weekend vol mooie wedstrijden in de Serie A (speelronde 27)

16 mrt 2023 | 12:21 0

Speelronde 27 in de Serie A wordt komend weekend gespeeld en we worden getrakteerd op een aantal mooie wedstrijden. Zo staat komend weekend vooral in het teken van de Derby della Capitale tussen AS Roma en Lazio Roma. Bekijk hieronder het programma.

Voorbeschouwing Inter - Napoli

Sassuolo en Spezia openen het bal

Spezia bevindt zich één plaats boven de gevarenzone en is ook deze speelronde nog veilig. Het gat met Hellas Verona bedraagt vijf punten dus zelfs als Spezia dit weekend van Sassuolo verliest, is het nog veilig. Het kan zelfs een plekje omhoogschuiven. Dat geldt ook voor Sassuolo.

Vrijdag 17 maart, 18:30 uur: Sassuolo – Spezia

Empoli reist af naar Bergamo

Atalanta wil dit weekend graag winnen. De club presteert de laatste tijd niet zo best: het verloor van Lecce, AC Milan, speelde gelijk tegen Udinese en verloor afgelopen weekend van Napoli. De club wil de drie punten maar al te graag op zak houden deze ronde. Empoli wist de laatste zeven wedstrijden niet te winnen. De strijd om drie punten barst los.

Vrijdag 17 maart, 20:45 uur: Atalanta – Empoli

Einde seizoen voor Cremonese?

Officieel mogen we de club geen hekkensluiter noemen want ze staan niet helemaal onderaan, maar het scheelt niet veel. Cremonese wist dit seizoen pas 12 punten binnen te halen, net als Sampdoria. Cremonese doet het alleen op doelsaldo ietsjes beter. Toch lijkt het er sterk op dat de ploeg volgend seizoen te zien is in de Serie B. De club gaat dit weekend op gezoek bij Monza en wij verwachten dat Monza dit duel weet te winnen.

Zaterdag 18 maart, 15:00 uur: Monza – Cremonese

Gaat Bologna Juve voorbij?

Bologna gaat dit weekend op bezoek bij Salernitana. Salernitana bevindt zich net buiten de gevarenzone van de Serie A en is met ieder puntje gezegend. Afgelopen weekend wist het met 1-1 gelijk te spelen tegen Milan. Voor Salernitana al een overwinning. Voor Bologna zijn de belangen ook groot. Weet de club te winnen, kan het Torino en Juventus voorbij. De kans is namelijk groot dat die twee clubs dit weekend geen punten pakken als je hun programma bekijkt.

Zaterdag 18 maart, 18:00 uur: Salernitana – Bologna

AC Milan op bezoek bij Udinese

Milan presteert wisselvallig. Drie weken geleden won het van Atalanta, maar daarna verloor het fan Fiorentina en speelde het gelijk tegen Salernitana. Niet de sterkste ploegen in de competitie. Deze week mag het op bezoek bij Udinese. De club staat 10e in de Serie A en presteert niet slecht. Lukt het Udinese ook om te stunten tegen AC Milan?

Zaterdag 18 maart, 20:45 uur: Udinese – AC Milan

Sampdoria niet langer hekkensluiter?

Komend weekend staan Sampdoria en Hellas Verona tegenover elkaar. Beide clubs staan in de gevarenzone, maar Verona doet het net wat beter dan Sampdoria. Sampdoria is hekkensluiter van de Serie A, maar als het weet te winnen van Hellas Verona kan het Cremonese voorbij. Ervanuit gaande dat die club verliest van Monza. Het is en blijft spannend onder in de Serie A.

Zondag 19 maart, 12:30 uur: Sampdoria – Hellas Verona

Napoli kan viering kampioenschap gaan plannen

De kampioen van seizoen 2022/2023 moge wel duidelijk zijn: Napoli. De club kan zich de komende tijd bezighouden met het plannen van het kampioenschapsfeest, want dit kan niet meer misgaan. De club speelt dit weekend uit bij Torino en ook die wedstrijd kan met gemak gewonnen worden. En als Torino weet te stunten, zal Napoli daar qua punten ook niet onder lijden.

Zondag 19 maart, 15:00 uur: Torino – Napoli

Fiorentina wil winreeks voortzetten

Fiorentina heeft ons in de afgelopen weken erg verrast. De club won van Hellas Verona, AC Milan en Cremonese en heeft dus flink wat punten weten te verzamelen. De club staat momenteel 11e in de Serie A en neemt het dit weekend op tegen Lecce. Kan de club de winreeks voortzetten?

Zondag 19 maart, 15:00 uur: Fiorentina – Lecce

Save the best for last

De beste wedstrijden van dit weekend blijven bewaard tot de zondagavond. Om 18:00 wordt de Derby della Capitale tussen Lazio en AS Roma gespeeld. Deze derby is een van de meest beladen derby’s ter wereld en ook deze keer zal het niet anders zijn. Het wordt nog spannend, want Lazio en AS Roma staan slechts twee punten van elkaar verwijderd. Weet AS Roma deze derby te winnen, gaat het Lazio voorbij. De belangen zijn dus echt groot. Wij kijken uit naar deze wedstrijd!

Zondag 19 maart, 18:00 uur: Lazio Roma – AS Roma

Derby d’Italia

De laatste wedstrijd van het weekend is die tussen Internazionale en Juventus. Een zondag vol derby’s, want het duel tussen Inter en Juve wordt ook wel de Derby d’Italia genoemd. De laatste ontmoeting tussen beide clubs eindigde in een 2-0 overwinning voor Juve. De clubs stonden al 246 keer eerder tegenover elkaar en Juve wist de meeste duels te winnen (111). Lukt het Inter om revanche te nemen op Juve?

Zondag 19 maart, 20:45 uur: Internazionale – Juventus

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.