actueel background image

Droomtransfer voor Aké, Ruiter verkast naar Willem II

30 jul 2020 | 20:40 0

De transfermarkt is de laatste weken volledig losgekomen en de eerste grote transfers zijn een feit. Nathan Aké is de eerste grote Nederlandse transfer en verkast naar Manchester City. Willem II wist zich te versterken met doelman Robbin Ruiter en heeft daarmee de ideale vervanger gevonden voor de vertrokken Timon Wellenreuther.

Bournemouth accepteert bod op Aké

Nathan Aké zal vanaf het seizoen 2020/2021 spelen in het shirt van Manchester City. Zijn huidige werkgever Bournemouth ging akkoord met een bod van maar liefst 45 miljoen euro. De verdediger moet zelf nog wel tot een akkoord komen met de nummer twee uit de Premier League.

De Oranje-international speelde drie seizoenen voor Bournemouth en degradeerde dit seizoen met de club uit de Premier League. Aké had nog een contract voor twee seizoenen bij ‘The Cherries’. Eerder kwam Aké ook al uit voor Chelsea, nadat hij door de Londense club werd weggepikt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Echter wist Aké nooit door te breken bij Chelsea en speelde hij op huurbasis voor Reading en Watford. Na een succesvolle huurperiode bij Bournemouth, werd hij in 2017 door dezelfde club overgenomen. Na Virgil van Dijk (84,5 miljoen), Frenkie de Jong (75 miljoen) en Matthijs de Ligt (75 miljoen) is Aké met 45 miljoen euro de duurste Nederlandse speler aller tijden.

PSV verkoopt Ruiter aan Willem II

Willem II was de afgelopen weken druk op zoek naar een vervanger voor doelman Timon Wellenreuther. De Tilburgse club wist zich afgelopen donderdag te versterken met Robbin Ruiter. De keeper komt over van PSV en heeft een contract getekend voor een tweetal seizoenen. De Tilburgse club heeft enkele tonnen neergelegd voor de ervaren doelman. De Volendammer zal aankomende vrijdag al aansluiten bij de selectie.

De 33-jarige Ruiter stond pas één jaar onder contract bij PSV en speelde slechts twee wedstrijden in het eerste elftal. De keeper kon op veel belangstelling rekenen. SC Heerenveen was ook al enige tijd in onderhandeling met de Eindhovense club. Ruiter speelde eerder voor FC Volendam, FC Utrecht en het Engelse Sunderland.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.