actueel background image

Doorslaggevende toppers en degradatiestress in de Premier League

04 mrt 2023 | 08:45 0

De Premier League draait op volle toeren. De titelstrijd is spannend, de strijd om Champions League-voetbal zenuwslopend en ook onderin vallen er rake klappen. Hoe is dat na dit weekend? VoetbalUitslagen schreef een korte vooruitblik.

Premier League

Topper in Manchester

De zaterdag begint lekker met de topper tussen Manchester City en Newcastle United. De meest scorende ploeg tegen de ploeg met de minste tegendoelpunten. City moet winnen om zicht te houden op de titel. Newcastle heeft ook een goed resultaat nodig om mee te blijven doen op Champions League-voetbal. De thuisploeg is de favoriet, maar Newcastle is lastig te kloppen.

Zaterdag 13:30 uur: Manchester City – Newcastle United

Tussendoortje voor Arsenal

Arsenal won woensdagavond eenvoudig met 4-0 van Everton. Daarmee liepen The Gunners weer drie punten uit op Manchester City. Het gat is daarmee weer vijf punten. Zaterdag wacht op papier een makkie. Degradatiekandidaat Bournemouth komt op bezoek in Londen. Voor een ploeg die kampioen wil worden mag dat absoluut geen probleem zijn.

Zaterdag 16:00 uur: Arsenal – Bournemouth

Onderling gevecht in de middenmoot

Aston Villa tegen Crystal Palace draait om aanhaken of afhaken. De winnaar mag vanaf dit weekend naar boven kijken, de verliezer juist naar beneden. De verschillen zijn zowel onderin als bovenin klein in de Premier League. Villa staat vier punten voor op Crystal Palace en lijkt bij winst wel zeker van lijfsbehoud. Bij verlies komt Palace dichterbij en komt er toch weer een beetje angst.

Zaterdag 16:00 uur: Aston Villa – Crystal Palace

Lastige uitwedstrijd voor Brighton

Heel stiekem hoopt Brighton nog op Europees voetbal, al wordt die kans met de week kleiner. Zaterdag komt West Ham United op bezoek. Een ploeg waar de belangen een stuk groter zijn. West Ham flirt namelijk opzichtig met degradatie en moet serieus vrezen. Ieder punt is momenteel welkom voor The Hammers.

Zaterdag 16:00 uur: Brighton and Hove Albion – West Ham United

Miljarden in paniek

Op Stamford Brigde neemt een ploeterend Chelsea het op tegen een ploeterend Leeds United. Chelsea is aan hun stand verplicht te winnen, maar winnen doen ze nauwelijks dit seizoen. De laatste zes wedstrijden werd er niet gewonnen. Zelfs thuis tegen nummer laatst Southampton werd er verloren. Leeds vecht tegen degradatie, maar moet hoop putten uit de recente resultaten van The Blues.

Zaterdag 16:00 uur: Chelsea – Leeds United

Spurs uit op herstel

In de achtste finale van de FA Cup gingen de Spurs onderuit tegen Sheffield United. Dat is niet best en dus moet de ploeg uit Londen zich in de competitie herstellen. Zaterdag wacht de uitwedstrijd teen Wolverhampton Wanderers. The Wolves zijn niet in beste doen en ook zij strijden tegen degradatie. Tottenham hoort normaliter de drie punten mee naar Londen te nemen.

Zaterdag 16:00 uur: Wolves – Tottenham Hotspur

Kelderkraker in Southampton

Het vertrouwen in Southampton is gedaald tot onder het vriespunt. In de FA Cup werd er zelfs verloren van het nietige Grimsby Town uit de League Two. Om niet al voor de lente te degraderen moet er zaterdag eigenlijk gewonnen worden. In eigen huis is Leicester City dan misschien de ideale tegenstander. Al lijkt geen enkele tegenstander momenteel ideaal voor Southampton.

Zaterdag 18:30: Southampton – Leicester City

Everton kan de afgrond ruiken

Everton is bezig aan een vreselijk seizoen. Momenteel staan The Toffees op een plaats die directe degradatie betekent. Er moeten heel snel punten worden gepakt, maar is er nog hoop? Everton is de minst scorende ploeg van de Premier League en kreeg midweeks met 4-0 op de broek bij Arsenal. Het vertrouwen is broos en dan wacht Nottigham-away.

Zondag 15:00: Nottingham Forest – Everton

United reist naar Anfield

Bij Manchester United lijkt momenteel alles in goud te veranderen. De ploeg van Erik ten Hag won vorig weekend voor het eerst in zes jaar weer een prijs en ook in de FA Cup ging het midweeks een ronde verder. Zondag wacht een bezoekje aan Liverpool. Bij de aartsrivaal gaat het minder goed, al werd er deze week gewonnen van The Wolves. Liverpool hoopt nog op Champions League-voetbal, maar dan moet er zondag eigenlijk wel gewonnen worden.

Zondag 17:30: Liverpool – Manchester United

Londense derby tussen verrassingen

Maandagavond staat er als toetje nog de Londense derby tussen Brentford en Fulham op het programma. Twee clubs die boven verwachting presteren. Fulham staat knap zevende en Brentford doet het goed met een negende plaatst. Ze kunnen allebei het seizoen zorgeloos uitspelen en stiekem zelfs nog dromen van Europa.

Maandag 21:00 uur: Brentford – Fulham

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.