actueel background image

Doordeweekse inhaalwedstrijden in de Premier League

03 apr 2023 | 14:59 0

Het afgelopen weekend zat al vol met mooie wedstrijden in de Premier League en een aantal van die clubs die in actie kwamen, mogen zich nu opmaken voor doordeweekse inhaalwedstrijden. Bekijk hieronder het programma voor deze doordeweekse speelronde.

Wedstrijd om plek degradatiezone

Leeds en Nottingham Forest trappen deze doordeweekse speelronde af. Leeds staat met één been in de gevarenzone en ook Nottingham Forest bevindt zich dichtbij, gezien het verschil in punten tussen de clubs slechts één is. Er is nog van alles mogelijk en ook de plekken om degradatie staan nog niet vast. De nummer 20 uit de Premier League heeft 23 punten, dus een wedstrijd winnen of verliezen heeft een grote impact op de stand. Forest speelde afgelopen weekend nog 1-1 gelijk tegen The Wolves, dus het kan zomaar zijn dat zij er met de winst vandoor gaan.

Dinsdag 4 april 20:45 uur: Leeds – Nottingham Forest

Brighton wil Europa in

Met nog twee wedstrijden in te halen kan Brighton and Hove Albion zelfs nog meedoen voor Europees voetbal. De club staat momenteel zesde in de Premier League met zes punten achterstand op Tottenham Hotspur. Brighton presteert goed en gaat in deze doordeweekse speelronde op bezoek bij Bournemouth. Bournemouth is op moment van schrijven veilig op plaats 16, maar na deze ronde is waarschijnlijk alles weer anders. Bournemouth moet dus winnen van Brighton, al voorspellen wij dat een lastige opgave.

Dinsdag 4 april, 20:45 uur: Bournemouth – Brighton and Hove Albion

Leicester kan gevarenzone uit

Waar Leicester City in de voorgaande seizoenen nog volop meedeed met de top van de Premier League, moet het dit seizoen uitkijken dat het niet degradeert. De club staat één na laatste in de competitie en net als Leeds en Nottingham Forest is er voor Leicester ook nog van alles mogelijk. Het kan zich dit weekend uit de gevarenzone vechten, maar dan moet het wel winnen van Aston Villa. Aston Villa staat negende en kan aansluiting zoeken bij Brentford en Brighton.

Dinsdag 4 april, 20:45 uur: Leicester City – Aston Villa

Chelsea treft Liverpool

Stamford Bridge is het decor voor de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool op dinsdagavond. Beide clubs hebben weleens betere jaren in de Premier League doorgemaakt: Liverpool staat momenteel op plek acht en Chelsea op plek elf. Liverpool moet alle zeilen bijzetten wil het nog kans maken op Europees voetbal, maar moet daarvoor eerst langs Chelsea. De laatste vijf onderlinge wedstrijden eindigden allemaal in een gelijkspel, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Dinsdag 4 april, 21:00 uur: Chelsea – Liverpool

Newcastle moet winnen om derde plaats te behouden

Newcastle staat derde in de Premier League en beleeft een geweldig seizoen. Afgelopen weekend speelde het tegen Manchester United en wist met 2-0 te winnen van de ploeg van Ten Hag. De strijd om de derde plek is nu echt losgebarsten, want United staat op plek vier met 50 punten en Tottenham op plek vijf met 49 punten. Newcastle moet deze doordeweekse wedstrijd winnen, gezien United ook nog een extra wedstrijd te gaan heeft. De ploeg staat tegenover West Ham United en zou in theorie makkelijk moeten kunnen winnen.

Woensdag 5 april, 21:00 uur: West Ham United – Newcastle

United moet zich herpakken

Het ging Manchester United langere tijd voor de wind. De ploeg van Erik ten Hag leek niet te stoppen, maar na de 7-0 nederlaag tegen Liverpool leek het even gedaan met de vreugde binnen het elftal. Afgelopen weekend wist het ook niet te winnen van Newcastle. Beide ploegen hebben 50 punten en spelen een doordeweekse wedstrijd, dus de stand kan gelijk blijven of er kan uitgelopen worden. Toch wordt United dit weekend meer uitgedaagd dan Newcastle: de ploeg staat tegenover Brentford, de club die een waanzinnig seizoen beleeft en zevende staat in de competitie. Welke ploeg pakt de drie punten?

Woensdag 5 april, 21:00 uur: Manchester United – Brentford

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.