actueel background image

Dit is de selectie van Oranje voor het WK in Qatar

11 nov 2022 | 11:57 0

Louis van Gaal heeft zijn selectie voor het WK in Qatar bekendgemaakt. De opvallendste namen in de selectie zijn debutanten Xavi Simons, Jeremie Frimpong en Andries Noppert. De opvallendste afvaller is doelman Jasper Cillessen.

BSR_AGENCY Van Gaal

Foto: BSR AGENCY

De selectie

Van Gaal heeft ervoor gekozen om de volgende 26 spelers mee te nemen naar het WK.

Keepers: Andries Noppert, Justin Bijlow en Remco Pasveer

Verdediging: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Jeremie Frimpong, Tyrell Malacia.

Middenveld: Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Xavi Simons, Kenneth Taylor.

Aanval: Memphis Depay, Luuk de Jong, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Cody Gakpo, Vincent Janssen, en Wout Weghorst.

Afvallers

De voorselectie bestond uit 39 spelers. Van Gaal heeft besloten om er daarvan dertien thuis te laten. Dat zijn geworden: Jasper Cillessen, Ryan Gravenberch, Arnoud Danjuma, Guus Til, Sven Botman, Brian Brobbey, Devyne Rensch, Donyell Malen, Mark Flekken, Pascal Struijk, Jordy Clasie, Micky van de Ven, en Mitchel Bakker.

Vooral voor doelman Jasper Cillessen is het missen van het WK een bittere pil. Hij keerde dit seizoen terug bij N.E.C. om zich weer in de basis van Oranje te keepen. Hij was er zelf ook van overtuigd dat als hij zijn vorm bij N.E.C. vast kon houden, hij de eerste keeper van oranje zou zijn.

Van Gaal heeft besloten om de ervaren Cillessen thuis te laten en te kiezen voor Andries Noppert, Justin Bijlow en Remco Pasveer. Zij zullen gaan uitmaken wie de eerste doelman wordt in Qatar. Wie Van Gaal ook kiest, er staat in ieder geval een debutant op een eindtoernooi onder de lat.

Groep A

Nederland trapt het WK af op maandag 21 november tegen Senegal. Verder treft Oranje in Groep A Ecuador en gastland Qatar. Op papier een relatief eenvoudige poule voor de mannen van Van Gaal.

Lees alles over het WK op onze WK-pagina.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.