actueel background image

Deze 5 voetbalboeken zijn een aanrader!

20 apr 2020 | 09:40 0

Door het Coronavirus ligt het voetbal nu helaas stil. Het geeft ons als voetballiefhebber de kans om terug te blikken op de historie. Je kan ook in alle rust een voetbalboek erbij pakken en genieten van geweldige verhalen. De bekendste en meest beruchte voetbalhelden hebben een biografie uitgebracht. Bekijk hieronder de 5 grootste aanraders:

Vechtlust: het verhaal van Fernando Ricksen

Fernando Ricksen stond bekend om zijn inzet en kracht, vandaar ook de boektitel ‘Vechtlust’. De volksheld begon zijn carrière bij Fortuna Sittard, maar groeide al snel uit tot een international. De succesvolle verdediger kwam in zijn hoogtijdagen uit voor Glasgow Rangers en het Nederlands voetbalelftal. Echter verdiende de voetballer zoveel geld dat hij al snel op het verkeerde pad terechtkwam. Ricksen kende een leven vol met drugs, alcohol en seks. Dit bleek hem bijna teveel te worden. In het boek Vechtlust kom je meer te weten over de schaduwkant van het leven als bekende voetballer. Op 18 september 2019 kwam Ricksen te overlijden na een langdurig gevecht tegen een spierziekte.

Ik ben El Diego: autobiografie van Maradona

De Argentijn Diego Armando Maradona staat bekend als één van de beste voetballers ooit. De dribbelaar wist zelfs bij de matige voetbalclubs voor grote successen te zorgen. Maradona moest zichzelf al vanaf jonge leeftijd bewijzen onder grote druk. De tegenstanders probeerde de Argentijn op alle mogelijke manieren af te stoppen, waaronder extreem harde overtredingen. In de autobiografie ‘Ik ben El Diego’ kom je meer te weten over het leven van Maradona.

Diego Maradona persconferentie

Kieft: topvoetballer met een drugsverslaving

De voetbalanalist Wim Kieft wist als voetballer veel indruk te maken. De spits kwam al op zeer jonge leeftijd in het eerste elftal van Ajax te spelen en mocht zichzelf in 1982 topscorer van de competitie noemen. Het bleek het begin van een geweldige carrière. Kieft won met PSV de Europacup I en werd met het Nederlands elftal Europees Kampioen in 1988. Toch zat er ook een keerzijde aan zijn carrière. Kieft raakte verslaafd aan drugs. In het boek ‘Kieft’ gaat de oud-voetballer verder in op zijn glansrijk en toch ook donkere voetbalcarrière.

Ik, Zlatan: de Zweedse superster

Het voetbalboek ‘Ik, Zlatan’ gaat vanzelfsprekend over de voetballer Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse superster groeide op in een arme wijk in Malmö, waar hij zijn voetbalcarrière begon bij een lokale amateurvereniging. Niet veel later komt Zlatan bij AFC Ajax terecht. Ibrahimovic groeide uiteindelijk uit tot één van de beste aanvallers van zijn tijd. In de biografie kom je de meest opmerkelijke verhalen tegen, zowel op als naast het veld. Een ding is zeker, Zlatan neemt geen blad voor zijn mond.

Zlatan Ibrahimovic zweden

I Think Therefore I Play: het biografie van Andrea Pirlo

Andrea Pirlo wist als voetballer enorm veel succes te boeken. De middenvelder staat dan ook te boek als één van de meest intelligente spelers aller tijden. De Italiaan vertelt in zijn boek over unieke rituelen van zijn oud-collega’s, zijn gameverslaving en de strafschoppenreeks in de finale op het WK. Pirlo laat ook meer weten over zijn vrije trappen specialiteit en de hoogtepunten uit zijn carrière.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.