actueel background image

De verliezersfinale tussen Oranje en Italië

17 jun 2023 | 13:18 1

Het is het Nederlands Elftal niet gelukt om de finale van de Nations League te bereiken. Datzelfde geldt voor Italië, zij kwamen niet langs Spanje. Nederland en Italië spelen daarom de verliezersfinale, oftewel de strijd om de derde plek in de Nations League. Blik met ons vooruit.

Noa Lang NL Elftal

Nederland moet aan de bak

Het had het perfecte scenario kunnen zijn voor Ons Oranje: de finale in de Rotterdamse Kuip. Een thuiswedstrijd. Helaas mocht het niet baten. Na een slotstuk van jewelste en een goal in minuut 90+6 van Noa Lang bleek Nederland te vermoeid in de verlenging. Kroatië ging los en scoorde nog drie goals in de verlenging, waarvan de laatste werd afgekeurd. Eindstand: 2-4 in het voordeel van de Kroaten.

Nederland heeft flink wat laten liggen en moet nu in feite op de blaren zitten. Want laten we eerlijk zijn, een wedstrijd om de derde plaats wil niemand spelen. Toch moet het Oranje van Ronald Koeman zich opmaken voor een pittige wedstrijd. Waar de Italianen in de wedstrijd tegen Spanje zeker niet al te best speelden, blijven ze nog wel gevaarlijk in hun spel.

Koeman koos vooral voor de jonkies tijdens de wedstrijd tegen Kroatië. We zagen Xavi Simons terug in de basis samen met Mats Wieffer en Cody Gakpo. Zullen zij wederom in de basis staan komende zondag?

Italië had pech

De Italianen hadden vooral pech tijdens hun wedstrijd tegen Spanje. Door een late goal was er geen mogelijkheid meer tot verlengen en ging Spanje ten koste van Italië door naar de Nations League finale. De Italianen voetbalden echt zo slecht nog niet, maar liet wel steken vallen. Vooral aan het begin, waardoor Spanje al na drie minuten op 1-0 voorsprong stond. Italië scoorde nog, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het had heel anders kunnen lopen voor de Italianen en dat weten zij ook. Daarom is de Azzurri nog steeds een pittige tegenstander voor Nederland. Zij hebben wilskracht, maar wij ook. We gaan zien welk land er met plek drie vandoor gaat, zondag.

Zondag 18 juni, 15:00 uur: Nederland – Italië. De strijd om de derde plaats.