actueel background image

De strijd om plek twee in de 25e speelronde van de Serie A

02 mrt 2023 | 16:58 0

Als we naar de stand van de Serie A kijken, kunnen we wel stellen dat de kampioen van 2022/2023 al bekend is. Of er moet iets heel geks gebeuren de komende weken. Napoli gaat aan kop met 65 punten. Internazionale staat op plaats twee in de Serie A met 47 punten. Een mega verschil dus. Vooral voor de nummers twee tot en met zes is het iedere speelronde weer spannend. Wij hebben het programma voor speelronde 25 van de Serie A voor jou op een rijtje gezet.

Lazio Atalanta content

Topper tussen Napoli en Lazio Roma

We trappen het voetbalweekend af met de topper tussen Napoli en Lazio Roma. Het Stadio Diego Armando Maradona is het decor voor deze wedstrijd en het belooft een spannende match te worden. Beide ploegen doen het goed, Napoli kreeg dit seizoen slechts 15 doelpunten tegen en Lazio slechts 19. Drie punten zijn belangrijk voor Lazio om AC Milan voor te blijven.

Vrijdag 3 maart, 21:00 uur: Napoli – Lazio Roma

Monza treft Empoli

Empoli moet dit weekend aan de bak. Als de ploeg weet te winnen van Monza, gaan ze hen voorbij. Het verschil in punten is slechts één. Monza kan weer een stukje verder naar boven klimmen als ze deze wedstrijd winnen. Een spannende wedstrijd in de middenmoot van de Serie A.

Zaterdag 4 maart, 15:00 uur: Monza – Empoli

Atalanta op weg naar de Conference League?

Atalanta Bergamo staat op dit moment zesde in de Serie A en staat op drie punten afstand van AS Roma. AS Roma speelt dit weekend tegen Juventus, dus de kans is groot dat Atalanta de ploeg uit Rome voorbijgaat als het weet te winnen Udinese. Udinese staat 10e in de competitie en wist geen één van de laatste vijf gespeelde wedstrijden te winnen. Dat biedt kansen voor Atalanta.

Zaterdag 4 maart, 18:00 uur: Atalanta – Udinese

Middenmoter Fiorentina krijgt AC Milan op bezoek

Nummer drie van de Serie A, AC Milan, gaat zaterdag op bezoek bij Fiorentina. Dat hoeft voor de Milanezen geen moeilijke wedstrijd te zijn. Wij verwachten dan ook dat er ruimschoots wordt gewonnen. Wellicht pakt Fiorentina nog een doelpuntje mee.

Zaterdag 4 maart, 20:45: Fiorentina – AC Milan

De strijd om plek 17

De Serie A kent 20 deelnemende clubs, wat betekent dat de nummers 18 tot en met 20 degraderen naar de Serie B. Op dit moment zou Hellas Verona samen met Cremonese en Sampdoria degraderen, maar Verona kan daar dit weekend verandering inbrengen. Het speelt namelijk tegen de nummer 17, Spezia. Wint Hellas Verona van Spezia, dan hebben beide clubs 20 punten. De strijd om plek 17 dus.

Zondag 5 maart, 12:30 uur: Spezia – Hellas Verona

Kan hekkensluiter Sampdoria Cremonese voorbij?

Sampdoria staat spijtig genoeg laatste in de competitie. De ploeg heeft tot nu toe 11 punten bij elkaar weten te sprokkelen. Dit weekend kan Sampdoria Cremonese voorbij als het weet te winnen van Salernitana. Er werden tot nu toe nog maar twee wedstrijden gewonnen door Sampdoria. Kan daar wedstrijd nummer drie aan toegevoegd worden?

Zondag 5 maart, 15:00 uur: Sampdoria – Salernitana

Drie punten voor Internazionale

Wij durven gewoon te zeggen dat deze wedstrijd gewonnen gaat worden door Internazionale. De ploeg neemt het dit weekend op tegen Lecce. Lecce staat 15e in de competitie en wij voorspellen dat zij deze wedstrijd niet veel verder komen dan één goal.

Zondag 5 maart, 18:00: Internazionale – Lecce

AS Roma vs Juventus

Nóg een leuke wedstrijd in de Serie A dit weekend. AS Roma neemt het op tegen Juventus, de club die onlangs 15 punten werd teruggezet in verband met diverse financiële overtredingen. De club uit Turijn staat momenteel zevende en heeft drie punten nodig als het niet ingehaald wil worden door Bologna. Georginio Wijnaldum staat weer op het veld bij AS Roma. Spektakel gegarandeerd dit weekend.

Zondag 5 maart, 20:45 uur: AS Roma – Juventus

Pakt Sassuolo voor de tweede keer op rij drie punten?

Sassuolo won vorige week met 1-0 van Lecce en dat beviel de club wel. Dit weekend wil het Lecce wederom voor blijven en daar hebben ze drie punten voor nodig. Cremonese staat één na laatste in de Serie A en ook daar zijn de drie punten meer dan welkom. Welke club pakt de winst?

Maandag 6 maart, 18:30 uur: Sassuolo – Cremonese

Bologna treft ranglijst-buurman Torino

We sluiten het Italiaanse voetbalweekend af met een wedstrijd tussen de nummer 8 en de nummer 9 van de Serie A: Bologna tegen Torino. Bologna heeft tot nu toe 35 punten weten te verzamelen, Torino 31. Bij winst gaat Torino de club uit Bologna niet voorbij, maar loopt wel in. Dat moet voor Torino genoeg motivatie zijn om deze wedstrijd te winnen.

Maandag 6 maart, 20:45 uur: Bologna – Torino

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.