actueel background image

De Oude Dame hoopt punten te sprokkelen in Napels

13 jan 2023 | 15:24 0

Vandaag staat er een heerlijk affiche op de kalender in de Serie A. De nummer één van Italië, Napoli, neemt het in eigen huis op tegen de nummer twee, Juventus. De wedstrijd wordt om 20.45 uur afgetrapt in het Stadio Diego Armando Maradona. Blik samen met ons vooruit op deze wedstrijd.

Voorspelling

Napoli is nog steeds trotse koploper van de Serie A en behoudt die positie sowieso, of het nou wint of verliest van Juventus. Willen ze het gat tussen de nummer een en twee nog groter maken, is het zaak voor Napoli om te winnen. Juventus moet ook winnen wil het dichterbij Napoli komen én uitlopen op AC Milaan. Beide clubs hebben momenteel 37 punten. Wij verwachten dat Napoli er met de winst vandoor gaat, maar niet zonder tegengoal van Juventus.

Aanvallend Napoli wil aan kop blijven

Als we kijken naar de statistieken, zien we dat Napoli een fraai aanvallend spel heeft. De club uit Napels scoort gemiddeld 2.3 goals per wedstrijd. Ter vergelijking: Juventus scoort er gemiddeld 1.5 per wedstrijd. Ook als we kijken naar balbezit staat Napoli op plek 1 met ruim 60%. Hoewel de club op 4 januari 1-0 verloor van Internazionale, is het hoopvol voor het kampioenschap. Niet alleen in competitieverband, maar ook in Europees verband doet de club uit Napels het verrassend goed. Het is nu wachten op de achtste finale tegen Eintracht Frankfurt.

De focus ligt dus eerst op zoveel mogelijk wedstrijden winnen in de Serie A. Napoli beschikt in de wedstrijd tegen Juventus over spelers als Lozano, Zielinski, Di Lorenzo en Osimhen. Behoudt Napoli voorlopig de koppositie door te winnen van Juve?

Juventus móet als het mee wil doen voor het kampioenschap

In de eerste seizoenshelft leek Juventus niet mee te doen om de titelstrijd. Daar is inmiddels verandering ingebracht. Sterker nog, de club staat op plek twee in de Serie A en doet daarmee een serieuze gooi naar het kampioenschap én Champions League-voetbal. Wint het deze wedstrijd, dan komt de Oude Dame heel dichtbij koploper Napoli en barst de strijd om te titel helemaal los. We willen niet zeggen dat het erop of eronder is voor Juventus, maar verliest het tegen Napoli is het gat tussen de twee clubs maar liefst 10 punten. In 17 Serie A-duels kreeg Juventus pas zeven goals tegen. Als we kijken naar doelsaldo, staat de club tweede. De Oude Dame doet het niet slecht.

De vorige editie van deze topwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Welke club trekt nu aan het langste eind?

Statistieken

– Het gat tussen Napoli en Juventus bedraagt 8 punten
– Napoli scoort gemiddeld 2.3 goals per wedstrijd
– Juventus kreeg tot nu toe de minste tegengoals van alle teams in de Serie A
– Keeper Szczesny heeft het hoogste reddingspercentage van de competitie
– Victor Osimhen is topscorer van de competitie met 10 doelpunten (Napoli)
– De wedstrijd vindt plaats in het Stadio Diego Armando Maradona. Voorheen het Stadio San Paolo

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
06-01-2022
Juventus - Napoli
1 - 1
11-09-2021
Napoli - Juventus
2 - 1
07-04-2021
Juventus - Napoli
2 - 1
13-02-2021
Napoli - Juventus
1 - 0
20-01-2021
Juventus - Napoli
2 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.