actueel background image

De meesteraangevers van het WK 2022

14 okt 2022 | 14:05 0

Nu het WK voetbal voor de deur staat is het zaak dat alle spelers optimaal in vorm raken, om zo tot grote hoogtes te reiken met hun nationale elftal. En saillant genoeg lijken juist de meesteraangevers flink op stoom te raken in aanloop naar het WK. Hier een oogje op vijf goeie kanshebbers om te eindigen als assistkoning van dit WK met hun quote. Voor de liefhebbers van voetbalwedden, die kunnen weer flink los.

Kevin de Bruyne, Manchester City, quotering van 12.

Eigenlijk hoeft er aan Kevin de Bruyne geen woord verspilt te worden. De middenvelder is al jaren een garantie voor assists. Sinds KDB zijn overstap naar City maakte was hij goed voor liefst 92 assists in de Engelse Premier League. Een veelvoud van vrijwel elke andere speler. Al zal dat in dit lijstje moeilijk te geloven zijn, omdat hier nog wat toppers aan bod komen. Desalniettemin is de quotering van De Bruyne meer dan noemenswaardig. Zeker kijkend naar zijn vorm. Want in de eerste zeven wedstrijden was hij al zes keer aangever, zijn beste moyenne tot nu toe. Nu is het nog maar de vraag of hij dit het hele seizoen kan doortrekken, maar toch. Het is duidelijk dat onze Zuiderbuur uitstekend aan het seizoen begonnen is.

Neymar, Paris Saint-Germain, quotering van 12.

Op Neymar inzetten levert evenveel op als bij De Bruyne. Maar ook de Braziliaan is fabelachtig begonnen aan het nieuwe seizoen. Want met zeven beslissende passes in acht wedstrijden(en ook nog eens acht goals) kan gesteld worden dat Neymar terug van weggeweest is. Afgelopen jaren waren soms namelijk wat minder, terwijl hij zijn ploeggenoot Kylian Mbappe steeds meer uit de schijnwerpers zag opstaan. Nu het erop lijkt dat afgelopen zomer zijn toekomst-vooral- in handen heeft gelegd van de Fransman, oogt Neymar getergd. En een getergde Neymar is misschien wel de grootste angst van elke verdediger. Want wanneer de Braziliaan met de bal aan de voet en al zijn tegenstanders vernederd om vervolgens ook nog eens het overzicht te houden, geniet elke voetballiefhebber. Want er zijn maar weinig spelers die zich kunnen meten met de manier waarop het voormalig wonderkind dribbelt.

Messi, Paris Saint-Germain, quotering van 12.

De kleine Argentijn lijkt zijn draai helemaal gevonden te hebben bij de Franse kampioen. Na een relatief moeizaam eerste jaar, waarin duidelijk was dat Messi moeite had met zich aanpassen, is hij nu helemaal los. Met zeven assists in de eerste acht wedstrijden is hij als aangever even gevaarlijk als zijn ploeggenoot Neymar. Maar aan Messi hangt natuurlijk nog meer. De aanvaller werd maar liefst zeker verkozen tot wereldvoetballer van het jaar en heeft gedurende zijn carrière alles gewonnen wat er te winnen viel… Behalve een WK. Lukt het Argentinië met een Messi in vorm om de ultieme kroon op zijn loopbaan te zetten?

Kylian Mbappe, Paris Saint-Germain, quotering van 16.

En wéér een speler van PSG. Geen zorgen, dit is de laatste, maar we konden simpelweg niet om de winnaar van het vorige WK heen. Destijds was de Fransman pas negentien, maar ook toen al een belangrijke aanvallende kracht voor de Fransen. Destijds onderscheidde de aanvaller zich vooral als doelpuntenmaker met vier goals, al leverde hij ook een assist af. Dit seizoen was hij in zeven wedstrijd even vaak trefzeker, als aangever staat de teller nog op nul. Maar schijn bedriegt, vorig seizoen werd de aanvaller namelijk naast topscorer óók assistkoning met zeventien assists. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat hij zich ook weer zal onderscheiden als aangever. En wie weet breekt dat moment wel net aan op het WK.

Memphis Depay, FC Barcelona, quotering van 31.

Als laatste lichten we toch een Nederlander uit. Want hoewel er volgens de bookmakers een flink aantal spelers meer kans maakt om assistkoning te worden, kunnen we als Nederlanders zijnde toch maar moeilijk om onze leeuw heen. De aanvaller is bij zijn club Barcelona niet zeker van een basisplaats, bij Oranje lijkt hij zich geen zorgen te hoeven maken. De spits is dé steraanvaller van dit Nederland en is zeker van een basisplaats. Met zijn scoringsdrift is hij ook van enorm belang, maar onderschat wordt nog dat Memphis ook als aangever onze grote man is. Sinds de start van 2020 is hij de speler met de meeste assists voor het Nederlands Elftal, terwijl er mondiaal in die periode maar vijf spelers zijn die er meer dan zijn beslissende twaalf voorzetten hebben gegeven. Als laatste tip, van die vijf spelers staan er twee in dit lijstje. Aan u om uit te vogelen wie.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.