De meest opmerkelijke amateurvoetbal uitslagen in Nederland

In het amateurvoetbal worden er elk weekend vele wedstrijden afgewerkt op alle niveaus. Waar het bij sommige teams draait om het plezier en de derde helft, gaat het bij de andere uitsluitend om het resultaat. Daarnaast kan het niveauverschil behoorlijk groot zijn en dit zorgt nog wel eens voor opmerkelijke uitslagen. Wij hebben enkele opmerkelijke amateurvoetbal uitslagen in ons land genoteerd.

vv Bruchterveld – sc Angelslo

In de vierde klasse D (noord) stond vv Bruchterveld vorig jaar mei voor een onmogelijke opgave. De ploeg stond op de vierde plaats op de ranglijst en moest bij de beste drie eindigde om nacompetitie voor promotie te bereiken. De ploeg stond in punten gelijk met de nummer drie SCN, maar moest acht treffers inlopen. Halverwege het duel had de club zich er al bij neergelegd, maar na enkele minuten stond er een 5-0 voorsprong op het scorebord. Uiteindelijk werd er met 13-1 gewonnen van sc Angelslo. De vreugde bleek van korte duur, want vv Bruchterveld kwam uiteindelijk slechts één doelpunt te kort, aangezien SCN met 6-1 wist te winnen van SVBO.

FC Den Bosch – VVSB

VVSB beleefde in het seizoen 2015/2016 een waar bekersprookje. De amateurclub bereikte namelijk de halve finale van het KNVB bekertoernooi. In de kwartfinale wist de ploeg vriend en vijand te verrassen door met 2-3 te winnen bij FC Den Bosch. Vooral het scoreverloop was opmerkelijk te noemen, want tot de 81e minuut stonden de Jupiler League ploeg nog met 2-0 voor. Dankzij drie cruciale fouten in de achterhoede van de profclub werd er nog voor het eindsignaal met 2-3 gewonnen. Grote man aan de kant van VVSB was Parami, de speler genoot de dagen die daarop volgde ook veel media aandacht.

Swift – Vitesse

In het seizoen 2017/2018 moest regerend bekerwinnaar Vitesse op bezoek bij de Amsterdamse amateurclub Swift. Dit duel in de tweede ronde leek bij voorbaat geen probleem voor de Arnhemmers, maar dat bleek het wel te zijn. Vitesse kwam namelijk niet tot scoren, niet in reguliere tijd en in de verlening. Wel was de ploeg nog dichtbij met een bal op de lat. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin zegevierde Swift. De Amsterdammers scoorde alle vijf de penalty's, terwijl Vitesse tweemaal mis schoot.

Eendracht'30 B1 – ST Avios-DBV B1

In mei 2017 leek de B1 van Diosa-Niftrik hard op weg te zijn naar de titel, de ploeg vierde zelfs dat weekend daarvoor al het kampioenschap. Dit was misschien wat voorbarig, want het onmogelijke gebeurde. De nummer twee Eendracht'30 B1 wist namelijk op doelsaldo alsnog over de koploper heen te gaan op de laatste speeldag. Eendracht'30 won namelijk met 23-0 van ST Avios-DBV B1. Achteraf gaf een bestuurslid van de kersverse kampioen aan dat de het duel op een akkoord zou zijn gegooid. En de reden: alle clubs uit de competitie zouden zich ergeren aan de clubscheidsrechters van Dioas-Niftrik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *